Zalman är minst sagt välrenommerade inom datorkylning, och visar på CES 2013 upp två nya kylare som dragit till sig särskild uppmärksamhet. Modellerna är den passiva tornkylaren FX100 Cube samt den slutna vattenkylaren C.I. Water Cooler med en särskilt slimmad design.

Som namnet antyder är C.I. Water Cooler (tidigare kallad Reserator 3) ett slutet vattenkylningssystem, mycket likt lösningar från Corsair och Asatek. C.I. har precis som dessa en pump kombinerad med vattenblock som monteras på processorn, och Zalman har satsat på att göra sin kylare så slimmad och effektiv som möjligt. Radiatorn rundad i samma form som fläkten för att ta mindre plats, men trots det så utlovar Zalman att C.I. ska med samma ljudnivå kunna kyla lika bra som Corsair H100 och dess 240 mm-radiator med dubbla fläktar. Den beräknade prislappen ligger på 109 USD, vilket i Sverige bör ge ett slutpris på omkring tusenlappen inklusive moms, och modellen bör finnas tillgänglig inom kort.

FX100 Cube heter nästa kylare, en tornvariant som primärt är tänkt att användas passivt på processorer med TDP upp till 125W. För att åstadkomma detta är FX100 en ganska rejäl skapelse sett till måtten, och för de användare som inte vill använda den helt passivt så kan en 92 mm-fläkt monteras för extra kylförmåga. Precis som C.I. Water Cooler så bör FX100 Cube finnas i handeln inom kort, med en uppskattad prislapp på cirka 6-700 kronor inklusive moms.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Viking1962
11 Årtal sedan

Zalmans Cube kylare var ju riktigt snygg

Sebbe
11 Årtal sedan

Är den kompatibel med Corsair 600T chassi?

Segen01
Segen01
11 Årtal sedan

Ser inte ut som att man kommer kunna byta fläkten på C.I. Water Cooler.
Men om det stämmer att den är lika bra som en H100 då kan man seriekoppla dom och nöja sig med luftflödet i chassiet.