En minut eller sextio sekunder är inte särskilt lång tid. Men på internet hinner det hända en hel del under denna tiden. Enligt uträkningar av Intel överförs det totalt 640 terabyte data varje minut där vi bland annat kan räkna in 1,3 miljoner Youtube-visningar och 6 miljoner Facebook-visningar.

Processorjätten Intel har tagit fram en spännande infografik om vad som händer på internet under en minut och siffrorna som presenteras är ganska mäktiga. På endast 60 sekunder flyger det 204 miljoner mail över internet samtidigt som 20 personer får sin identitet kapad och över 2 miljoner sökningar sker på Google.

Totalt är det data på 639 800 gigabyte som flyger runt på nätet under en minut och utvecklingen ser inte ut att avstanna. Idag finns det lika många internetanslutna produkter som det finns människor på jorden, drygt 7 miljarder. Men redan år 2015 ska antalet uppkopplade produkter vara dubbelt så många som den globala befolkningsmängden.

embedded-infographic-600-logo

Den mängd video som varje sekund kommer att strömmas över IP-nätverk år 2015 skulle ta 5 år att titta på i en följd

Källa: Intel


Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
dafi
11 Årtal sedan

trodde torrent trafiken och p2p stod för minst dubbla mängden data per minut…

Desplow
11 Årtal sedan

Hur är det med källgranskningen egentligen ?

I maj förra året rapporterade YouTube att det laddades upp 72 timmar video varje minut, http://www.youtube.com/yt/press/statistics.html. Jag tror inte den ökande trenden vänt så dramatiskt.

Carrrl
11 Årtal sedan

Jag har inga siffror på saken, men min spontana reaktion är att 640TB inte borde räcka långt, med tanke på all video som konsumeras på nätet, plus torrent- och usenettrafiken, plus all backup till servrar på nätet, plus… o.s.v., o.s.v. så känns det konstigt att summan inte skulle bli mer än 640TB på en minut.

Henrik Andersson
11 Årtal sedan

[quote name=”Carrrl”]Jag har inga siffror på saken, men min spontana reaktion är att 640TB inte borde räcka långt, med tanke på all video som konsumeras på nätet, plus torrent- och usenettrafiken, plus all backup till servrar på nätet, plus… o.s.v., o.s.v. så känns det konstigt att summan inte skulle bli mer än 640TB på en minut.[/quote]

Håller med fullt ut. Det känns som att 640TB är alldeles för lite för allt som pågår varje minut på internet.