Mobiltelefoner är kanske inte det första man tänker på när Acer kommer på tal, men det är ett område man har satsat allt hårdare på det senaste året. Den nya värstingmodellen heter Liquid S2 och kommer bland annat med en stor 1080p-panel och en Snapdragon 800.

Stora mobiltelefoner på 5 tum och uppåt är en riktigt het produktkategori idag, och många blickar är riktade mot Samsungs nya jättetelefon Galaxy Note 3. Acer har dock passat på att lansera en egen telefon i liknande storleksklass, och vi passar på att kika lite närmare på den under vår rundvandring på IFA i Berlin.

Liquid S2 bygger kring en 6-tumsskärm med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar som ju närmast har blivit normen för mobiltelefoner i den här storleksklassen. Likt de konkurrerande telefonerna från såväl Samsung som Sony så drivs telefonen av Qualcomm Snapdragon 800 med fyra Krait 400-kärnor tillsammans med två gigabyte internminne.

Acer passar även på att ge telefonens 13-megapixelkamera stöd för videoinspelning i 4K-upplösning, en egenskap som än så länge endast officiellt återfinns i Galaxy Note 3. Samma kamera klarar även att spela in 1080p-video i 60 bildrutor per sekund. Den främre kameran är i sin tur på 2 megapixlar. Lagring finns i form av 16 gigabyte flashminne.

Operativsystemet är Android 4.2.2 och enheten har ett batteri på 3 300 milliamperetimmar som bör ge den en trevlig batteritid trots de kraftfulla komponenterna, men ännu har vi inte några specifika siffror på den punkten. Vi har inte heller en prislapp, men Liquid S2 bör dyka upp på marknaden någon gång nu under hösten.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments