LG utannonserade sin böjda mobiltelefon tidigare i höstas, G Flex, med specifikationer väldigt snarlika de hos flaggskeppsmodellen G2 men med en böjd OLED-skärm och “självläkande” baksida. Vi tar chansen att klämma lite på den böjda telefonen vid LGs monter på CES i Las Vegas.

Ungefär samtidigt som stora elektronikföretag som LG och Samsung började visa upp sina böjda TV-apptarater med OLED-teknik började det talas om när samma fenomen skulle sprida sig även till mobiltelefoner. I höstas lanserade både Samsung och LG sina böjda modeller, varav LGs variant fick namnet LG G Flex.

Förutom den böjda skärmen är paradnumren bland annat en baksida som kan självläka mindre repor, och att telefonen inte bara är böjd utan även i viss mån flexibel. Till exepel kan vi lägga den på en plan bordsyta och med ett tryck över baksidan räta ut den. Det bidrar till att göra telefonen något mer hållbar och minskar risken för skador i fickan.

Det är fortfarande oklart när eller om vi får se modellen i Sverige, men förmodligen kommer fler modeller från LG följa samma koncept framöver.


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
10 Årtal sedan

Jag är mer intresserad av hur mycket mer den kan böjas åt andra hållet.