Ytterligare en produkt från Asus som vi känner igen från årets Computex är Transformer Book Trio, en hybriddator som korsar en Windows-baserad bas med en löstagbar skärm som agerar surfplatta med Android. Nu har vi fått vrida och vända på den kreativa lösningen.

Asus har på senare tid verkligen gjort sig kända för att våga prova på kreativa nya lösningar med sin Transformer-serie och sina övriga surfplattor. Ett exempel är Fonepad och Padfone, där en mobiltelefon kan dockas i en större skärm för att ge upphov till en regelrätt surfplatta. Transformer Book Trio siktar istället på att förena Windows med Android och låta de två delarna fungera separat från varandra.

Datorn består av en bas som är utrustad med en Intel Core-processor ur Haswell-familjen och som även huserar Windows 8-operativsystemet. Med skärmen monterad fungerar systemet som en regelrätt notebook, och om skärmen monteras bort så aktiveras istället dess inbyggda Intel Atom-processor som driver en Android-installation.

Medan skärmen är bortmonterad och kör Android så kan basen anslutas till en extern skärm och fortsätta använda Windows separat från skärmdelen. Det blir alltså det tredje användningsområdet som ger upphov till namnet Trio, även om det i praktiken bara är två enheter som kan användas separat.

Transformer_trio

I och med den extra hårdvaran i skärmen så blir också enheten tyngre och tjockare än vi är vana vid, med en total vikt på omkring 1,7 kilo. Batteritiden ska vara uppåt 13 timmar med basen ansluten och Android igång, men med Windows faller det snabbt ner till omkring 6-8 timmar. Lagring finns i form av 1 terabyte mekanisk lagring tillsammans med en SSD.

Målgruppen för Transformer Pad Trio kan diskuteras men det är onekligen en intressant lösning, och växlingen mellan Windows och Android fungerar väldigt snabbt och smidigt. Prislappen blir omkring 999 dollar, så räkna med en svensk prislapp på omkring 10 000-kronorssträcket och en lansering i oktober månad.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments