Är det något chassi som verkligen imponerat på oss på Computex 2015 är det In Wins H-Tower. Det kommande chassit erbjuder en minst sagt intressant design med många funktioner. Chassit drivs bland annat av en kraftfull robotmotor, har fyra inbyggda laserlampor och kan styras trådlöst från en surfplatta. Vi har tagit en nära titt på chassit.

För ett par dagar sedan fick vi ta en första titt på chassitillverkaren In Wins nya chassi. H-Tower visades då som ett av företagets mest avancerade chassi någonsin. Nu har vi fått leka lite med chassit. Vi har fått se hur det fungerar och hur det kan styras på avstånd.

H-Tower är ett stort chassi som väger en hel del. Stora delar av chassit är gjort av aluminium men vissa komponenter är tillverkade av SECC. Detta ger produkten en total vikt strax över 23 kilogram. För de 23 kilogramen får konsumenter mycket mer än bara ett skal. Innanför skalet finns fem armar som styrs av en motor som kan lyfta vikter på upp till 100 kilogram. Motorn är så kraftfull att In Win installerat en nödstoppknapp på chassit.

Lampor och robotmotor styrs från Android

Både chassits inbyggda motor och dess LED-lampor kan styras trådlöst via en mobilapp. Appen fungerar på Android och kan användas för att styra många av chassits avancerade funktioner. Från appen kan användare bland annat välja att öppna eller stänga chassit eller välja vilken färg som LED-lamporna ska ha.

H-Tower har plats för många olika typer av enheter. I chassit finns plats för en 3,5 tum-enhet och upp till fyra 2,5 tum-enheter. Användare har tillgång till åtta PCI-E-platser och har utrymme för grafikkort som är upp till 34 centimeter långa och 20 centimeter höga. För kylning finns plats för radiatorer som är upp till 36 centimeter långa och 3,5 centimeter höga.

In Win kommer att sälja två olika versioner av H-Tower, ett grå/svart och ett svart/rött chassi. Det svenska priset väntas bli runt 15 000 kronor.

Läs mer från Computex 2015

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Sebbe
9 Årtal sedan

Känns som det vore bekvämt att använda när man ska byta delar. Hoppas priset [i]inte[/i] stämmer.

Skuggan777
Skuggan777
9 Årtal sedan

Häftigt chassi, nörden i mig vill köpa det på studs, men priset får mig att hålla mig. 15k är lite väl saftigt, men man kan väl hoppas att det inte är en kolmotor i chassit som slits ut på ett par år?

Men man kanske skulle försöka sig på att göra ett eget motordrivet chassi. 🙂