VIA har under flera år levt på smulorna av x86-marknaden med sina extremt strömsnåla lösningar men även VIA hänger med i svängarna när marknaden utvecklas. Nu kommer uppgifter som hävdar att kretstillverkaren arbetar på en fyrkärnig processor som ska lanseras under 2011 tillsammans med en DX11-kapabel styrkrets.

VIA väljer med andra ord att fortsätta integrera sina grafikdelar i systemens styrkretsar och avvaktar med att baka in dem i själva processorförpackningen, en teknik som både AMD och Intel arbetar med för tillfället.

Vi vet ännu inga detaljer kring VIAs kommande processor, men den nya DirectX 11-kapabla styrkretsen sägs få namnet VIA VN11.

Redan i vinter kommer VIA lansera en tvåkärnig Nano CPU med 2,0 GHz klockfrekvens, 2MB L2-cache och en 1 333 MHz V4 databuss som med en strömförbrukning på 20 watt ska vara utvecklad för den bärbara datormarknaden.

via.styrkret
VIA VN1000 styrkrets med stöd för DirectX 10.1 och Blu-ray uppspelning

Källa: DigiTimes

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
13 Årtal sedan

Vilken dräpare! Kul att VIA är med i svängarna ännu. Var kan denna prollen hamna? Stationära och stora bärbara? Skulle vara riktigt skoj om man kunnat bygga ett VIA system också. VIA största problem är tillgången på deras produkter plus att dom är ganska dyra enligt min högst personliga uppfattning.