Under vår rundvandring på Computex fångade vissa modeller vår uppmärksamhet lite mer än andra, och en sådan är den nya Haswell-baserade varianten av Acer Aspire S7 med sitt tunna skal i aluminium och stryktåligt Gorilla Glass från Corning.

Den nya upplagan av Ultrabook-modellen Aspire S7 bygger vidare på sin föregångares fördelar och lyckas verkligen imponera vid sin första anblick. Enheten bjuder på en väldigt tunn profil på 12,9 millimeter, och merparten av chassit är tillverkat i stilrent aluminium.

Skärmlocket har en utsida i Gorilla Glass som ska vara väldigt tåligt mot repor och andra typer av skador och är monterat med dubbelt upphängningssystem, som följd kan locket öppnas 180 grader från resten av datorn och ska röra sig mindre när man interagerar med touchskärmen.

IMG_5171

Tangentbordet har fortfarande tunn profil av det slag vi räknar med hos en Ultrabook, men med utökad slaglängd för bekvämare skrivande. Batterikapaciteten ska ha ökat 33 procent från föregående generation av Aspire S7, och särskilt intressant är att medan versionen vi fått kika på använder 1920 x 1080 pixlar på 13,3 tum så kommer det inom kort en variant med 2560 x 1440 på samma yta, vilket kommer lägga Aspire S7 i klass med 13-tumsvarianten av Macbook Pro med Retina-skärm och dess 2560 x 1600 pixlar.

I det tunna skalet har Acer tryckt in en Intel Core i7-4500 med Core i5 som alternativ, och två SSD-enheter arrangerade i RAID 0 vilket borde ge tillräckligt med mobil lagringsprestanda för de flesta.

IMG_5167

Vi har ännu inga exakta prestandasiffror eller specifikationer för Acer Aspire S7, men det vi sett hittills är oerhört lovande och Acer verkar stå fast vid sitt löfte om att bli en mer kvalitetsinriktad tillverkare. Den nya modellen ska lanseras mer eller mindre omedelbart, och då med en prislapp på omkring 12-13 000 kronor inklusive moms med baskonfiguration.


Subscribe
Notifiera vid
9 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Anton Karmehed
Admin
11 Årtal sedan

Det skär lite i hjärtat att Asus inte lätt oss klämma på Transformer Book Infinity och att vi missade Sonys nya Vaio. Men jäklar vad Aspire S7 kändes lovande. Ruggigt lätt och snygg med bra komponenter under huven. En 2560×1440 panel på det så har man något att kika närmare på helt klart. 🙂

UT_lol
11 Årtal sedan

Jag vill ha matt skärm!

Ni använder er också av två termer som inte alls betyder samma sak: “batterikapacitet” och “batteritiden”. Vilket är det som gäller?

Anton Karmehed
Admin
11 Årtal sedan

[quote name=”UT_lol”]Jag vill ha matt skärm!

Ni använder er också av två termer som inte alls betyder samma sak: “batterikapacitet” och “batteritiden”. Vilket är det som gäller?[/quote]
Det är jag som svamlar lite i videon, beror om ursäkt för det. Det ska vara batterikapacitet som jag först säger i videon. 33-34% större batteri, men exakt vad den vunna batteritiden blir är oklart än så länge.

Poontus
11 Årtal sedan

snacka om att Acer har förbättrat sig, tidigare så hade dom mest en massa plastiga 1366×768/motsvarande skräp

eppebansen
11 Årtal sedan

[quote name=”Poontus”]snacka om att Acer har förbättrat sig, tidigare så hade dom mest en massa plastiga 1366×768/motsvarande skräp[/quote]

AA dem verkar hålla sitt löfte om att sluta göra skit 😉

shaglord
11 Årtal sedan

Ser mycket intressant ut. Önskar bara det fanns en 15″-variant med retinaskärm. Gärna en som kan konkurrera med Macbook Pro när det gäller byggkvalité, kylsystem, högtalarljud, touchpad.

Finns det några prisuppgifter på S7 med retina? Ska det kosta 15000 så svider det ju ganska hårt. Ok att Apple tar överpriser men PC-marknaden borde vara billigare än de tokiga priserna Asus har på sina retina-ultrabooks.

/s

Henrik Berntsson
Admin
11 Årtal sedan

Som Anton sa så är jag förtjust över tangentbordet. Så tunn dator och ändå så pass bra feedback i tangenterna är riktigt najs. Oavsett hur bra ASUS och Sonys motsvarande modeller är så hade jag utan tvekan kunnat leva med denna maskinen ett bra tag :)Dock vill jag nog ha den högre upplösningen i så fall så man har maximal arbetsyta.
PS. Ursäkta suddigheten när jag filmar locket, kameran får svårt att fokusera på glaset. DS

Question_Tech
Question_Tech
11 Årtal sedan

Ha begäret gick i taket när jag fick se denna maskin 🙂

Me Want to Buy 😆

Markus A
Markus A
11 Årtal sedan

Jag har “förra” Acer S7 och är verkligen nöjd men nu måste jag sälja den och uppgradera, denna verkar grym 8)