Adata Jellyfish är världens första vätskekylda DDR4-modul

Vätska kylda minnesmoduler ska hålla lägre temperaturer och värna om miljön

1

Adata slår sig samman med 3M och levererar världens första vätskekylda DDR4-modul Jellyfish, lägre temperaturer och mindre miljöpåverkan utlovas.

Adata presenterar deras vätskekylda minnesmodul Jellyfish på CES 2018 och lovar både bättre kylning samt mindre miljöpåverkan jämfört med traditionella luftkylda moduler. Den nya minnesmodulen har utvecklats i samarbete med kylningsspecialisten 3M och använder sig av en icke ledande vätska baserad på hydrofluoroether. Vätskan som kan kosta så mycket som 1 000 kronor litern har bra kylningsförmåga och kan erbjuda bättre kylning än traditionella aluminiumflänsar. Samtidigt som miljöpåverkan ska vara mindre än hos sina metallklädda syskon.

Adatas Jellyfish-modul är i dagsläget bara en prototyp men företaget planerar en konsumentlansering senare i år. Minnesmodulerna ska då nå upp till 4 600 megahertz, likt deras nuvarande toppmodeller, samt komma med ett mindre prispremium.

De moduler som visas upp under CES har ett transparent hölje men detta kommer troligtvis att ändras innan minnesmodulerna går i massproduktion.

Adata passar även på att visa även upp marknadens första RGB-utrustade DDR4 SO-DIMM-moduler i form av entusiastmodeller för mini-ITX-system som inte rymmer fullstora minnesmoduler.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
miljövän
6 Årtal sedan

Högfluorerade ämnen håller på att förbjudas därför att dom är giftiga.
Produkten skulle omedelbart förbjudas, meningslöst rena vansinnet är det.
luftkylning är miljömässigt bra.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/kemikalieinspektionen-vill-forbjuda-pfas-amnen