Video: Asus ROG Mothership – bärbar eller stationär gamingdator?!

Ett fullstort RTX 2080 i bärbart format

0

Formfaktor som en hybriddator, grafikkort från en stationär speldator och det hittills kanske lökigaste produktnamnet på CES 2019 – vi klämmer och känner på Asus ROG Mothership.

Desktop-ersättare med löstagbart tangentbord

Även om ROG Mothership rent tekniskt är en bärbar dator som kan packas ner i väskan och köras på batteri så är datorn snarare tänkt att användas stationärt, men portabelt. När du ställer upp enheten på bordet fälls ett stöd ut på baksidan för att hålla uppe den tjocka skärmdelen, som även hyser moderkort och grafikkort.

Tangentbordet påminner snarare om en lösning för en ultraportabel hybriddator. Tangentbordsdelen är avsevärt tunnare än skärmen, och kan helt plockas bort från resten av enheten för att användas helt trådlöst, antingen tillsammans med en mus eller med den inbyggda pekplattan.

Det finns ett inbyggt batteri för att använda Mothership på resande fot, men räkna inte med någon imponerande batteritid. Hårdvaran slukar en hel del energi, så till den grad att Mothership har dubbla strömkontakter ifall du behöver extra strömtillförsel.

Fullstort RTX-grafikkort och 144 Hz IPS-panel

Den oortodoxa formfaktorn på Mothership har tagits i bruk främst för att kunna trycka in riktigt kraftfull hårdvara. Processorn är en överklockad mobil Intel Core i9 med sex kärnor, medan grafikkortet är ett fullstort Geforce RTX 2080.

Grafikkortet driver en inbyggd IPS-panel på 17,3 tum med 2 560 x 1 440 pixel och en uppdateringsfrekvens på upp till 144 hertz.

Faktumet att hårdvaran sitter i skärmen snarare än under tangentbordet ska hjälpa till att hålla de påkostade komponenterna svala, då ventilationsöppningarna har fri lufttillförsel snarare än att ligga mot ett bord.

Vidare kan Mothership utrustas med upp till 64 gigabyte (uppgraderingsbart) DDR4-minne och upp till tre lagringsenheter i M.2-format, samtliga med stöd för PCIe X4.

Snabbt nätverk med eller utan kabel

Förutom stöd för den nya trådlösa nätverksstandarden 802.11ax har Mothership stöd för snabbt trådburet nätverk på 2,5 gigabit per sekund.

Asus ROG Mothership lanseras under andra kvartalet, men prislappen är fortfarande okänd.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments