Nvidia storsatsar på självkörande bilar med superchippet Xavier

Drive Xavier är världens snabbaste chip för maskininlärning

0

Nvidia går in stenhårt för utvecklingen av självkörande fordon och presenterar superdatorn Nvidia Drive Xavier. En utveckling vi hoppas gynna grafikkort.

Efter en mycket lång keynote hos Nvidia så fick vi i princip inte veta något nytt om konsument komponenter som grafikkort. Istället gjorde Nvidia det väldigt tydligt att de storsatsar på transportindustrin med sin superdator Drive Xavier.

Drive Xavier är världens snabbaste chip för maskininlärning

Drive Xavier är byggd på 8 stycken ARM-processorer med 512 CUDA-kärnor i VOLTA-arkitektur. En superdator som kan leverera 1,3 TFLOP och 30 TOPS. TOPS är Triljoner Operationer Per Sekund och det är svårt att ta in hur snabbt det faktiskt är.

Nvidia visar inte bara att de menar allvar med satsningen på transportindustrin genom utvecklingen av hårdvaran Drive Xavier utan presenterar även tunga samarbetspartner så som Volkswagen och Uber. Där Nvidia och WV tillsammans skall ta fram en ny version av den klassiska Volkswagen-bussen i ny tappning med helt automatiserad körning och självinlärning.

Säkerheten står högt upp på agendan hos Nvidia och de kan med sin egenutvecklade VR- och AI-miljö lära Drive Xavier genom att simulera alla farliga situationer. Man kan till och med hoppa in i miljön själv och utsätta Drive Xavier för farliga situationer.

En utveckling som bör gynna grafikkortsutveckling i långa loppet

Även om Nvidias keynote inte direkt avslöjade några nyheter på hårdvarusidan för konsumenter så ser vi företagets satsning på utveckling av sina processorer som ett steg i riktningen som förhoppningsvis i långa loppet kommer gynna utvecklingen av diskreta grafikkort.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments