Nästa anhalt på Computex är den tyska tillbehörstillverkaren Roccat, som har två särskilt intressanta produkter på visning – dels ett mekaniskt tangentbord med programmerbar bakgrundsbelysning, och dels en mobilmjukvara för att styra både tangentbord och speldator över Wifi.

Tangentbordet i fråga heter Ryos MK Pro och kommer finnas i fyra olika varianter med olika typer av mekaniska brytare från Cherry; röda, bruna, svarta samt blå. Modellen är utrustad med en rad makrotangenter, USB 2.0-hub samt passthrough för ljud och är behandlad med en fingeravtrycksavstötande glansig yta.

ryos_mk_pro

Mest intressant är bakgrundsbelysningen, som är programmerbar. De flesta bakgrundsbelysta tangentbord med Cherry-brytare använder sig av så kallad per-key-belysning, det vill säga att varje tangent är utrustad med sin egen lysdiod, och Roccat har använt detta i kombination med dubbla ARM-processorer och 2 megabyte inbyggt minne för att låta användaren anpassa belysningen med diverse mönster. Exempelvis kan samtliga tangenter pulsera, belysningen kan “falla” ner över tangenterna, eller så kanske bara de tangenter man trycker på lyser.

Detta leder vidare till Roccat Power-Grid, företagets mobilmjukvara som kan användas för en rad funktioner. Delvis kan Power-Grid användas för att programmera bakgrundsbelysningen till Ryos MK Pro och växla mellan olika profiler, eller dela med sig av sina sparade profiler till andra användare.

app

Mjukvaran kan även användas för fjärrstyrning av datorn, och olika konfigurationer och knapplayouter för fjärrstyrning kan skapas, delas och laddas ner som vad Roccat kallar Grids. Exempelvis kan man ha en grid för mediastyrning på datorn och en annan för snabbval i ett strategispel.

Roccat Ryos MK Pro bör dyka upp i handeln under augusti månad, och då med en prislapp någonstans mellan 1000 och 1500 kronor inklusive moms. Mjukvaran Power-Grid är i betateststadiet till Ios, och versioner till Android och Windows Phone är under utveckling.


Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
11 Årtal sedan

Ser intressant ut.
Men andra roccat-prylar jag känt på har varit extremt plastiga.