Medan Taiwanesiska Team Group precis som konkurrenten Patriot rör sig allt mer in på den mobila marknaden så är det inte i brist på nya minnesmoduler. Vi tar en titt på bland annat de nya minnena Zeus, mobila laddningsbatterier och en multimedia-box med Android.

Vi inleder med en titt på Team Groups nya minnen Zeus, som mer eller mindre är en optimerad och förbättrad version av företagets Vulcan-minnen som belönades med dubbla utmärkelser i vår minnesrecension. Här skyltas med att minnen med respektive hastighet tillverkas för ett snäpp högre frekvens, exempelvis moduler för 1600 megahertz som tillverkas för 1866 megahertz, och tanken är att detta ska ge mer utrymme för överklockare. Trots detta ska prislappen vara mer eller mindre bibehållen från Vulcan.

I samma monter fick vi ta en titt på lite nya USB-minnen för USB 3.0. X121 heter en lite kraftigare 128-gigabytes modell med gummerad utsida, en kontroller med fyra kanaler för läshastigheter på upp till 180 megabyte per sekund och skrivhastigheter på upp till 70 megabyte per sekund. Vi fick även stifta bekantskap med storebror X131, som med dubbla antalet kanaler i 256-gigabytesmodellen läser i upp till 220 megabyte per sekund och skriver i upp till 140 megabyte per sekund.

Vi har inte fått ta del av några riktpriser för produkterna utöver 128-gigabytesversionen av X131, som bör hamna omkring 170 dollar, och produkterna bör lanseras under juli eller augusti månad.

Vi ser även en fortsatt satsning på SSD, och vi har tidigare testat enheter från Team Groups L- och S-serier. Nu är det främst L-serien som får en uppdatering kallad L3, med bibehållen Sandforce-kontroller för läshastigheter på omkring 500 megabyte per sekund, slumpmässiga läshastigheter på 50 000 IOPS samt slumpmässiga skrivningar på 35 000 IOPS. Här har vi endast fått en prisuppgift för 128-gigabytesversionen av L3, som får riktpriser 95 dollar.

Team Group har byggt upp en skara mobila tillbehör, och den första vi tittar närmare på är Sky Vault. Den första generationen är en enkel trådlös hotspot i ett vitt skal för upp till fem enheter, med USB-portar för lagring i form av små minnen eller externa hårddiskar, alternativt för att ladda en mobiltelefon från Sky Vaults batteri.

WD02

Vad som främst fångade vårt intresse var dock andra generationen av Team Groups mobila hotspots, kallad WD02. Även här är rör det sig om en trådlös hotspot med USB för laddning och lagring. Dock har andra generationen uppgraderats med en minneskortsläsare, ett skal i metall och intressant nog en ethernet-port, en funktion som kan vara av stor nytta om man ska dela ut en anslutning från exempelvis nätverksuttaget i ett hotellrum eller direkt från en annan dator som saknar trådlöst nätverk.

Batteri

Även Team Group har lösningar för mobila batterier, detta i form av Peppy. Det är en tunn lösning i metallskal, och batterierna finns i kapaciteterna 4800 samt 7800 milliamperetimmar.

boxo

Till sist tog vi en titt på företagets lösning för strömmad media, kallad Boxo. Det rör sig en en enkel box i vit plast baserad på en enkelkärnig ARM Cortex A8 på 1 gigahertz med 1 gigabyte minne och 8 gigabyte inbyggd lagring. Det finns USB-portar för ytterligare lagring, och hela paketet kör Android 4.0. Medan det är kul att se nya lösningar på sådana här marknader måste vi dock ställa oss frågan om Boxo har en plats i vardagsrummet med tanke på alla konkurrerande alternativ som har högre prestanda och lite mer kvalitativ konstruktion.

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments