Video: VR-dinosaurier i rymden med Robinson The Journey

En T-rex i virtuell verklighet kan få vem som helst att tappa hakan

0

Strandad på en främmande planet med dinosaurier är ett klassiskt upplägg för äventyr. Lägg sedan till virtuell verklighet och en gnutta mystik så har vi Cryteks kommande VR-titel Robinson.

Demon av Robinson vi testar under mässan var den första delen av spelet som agerar som en slags tutorial där man får ta del av de grundläggande spelmekaniska funktionerna. Man blir snabbt introducerad i en lummig värld fylld av dinosaurier, köttätare såväl som växtätare.

Man kontrollera sin karaktär med hjälp av handkontrollen helt och hållet, och givetvis kan du kika runt om i spelvärlden med hjälp av VR-headsetet. Du kan även justerar synfältet med höger styrspak och har på en knapp möjlighet att återställa synfältet till, skall vi kalla den, nollpunkten.

Vi tycker inte att kontrollsättet känns riktigt rätt. Missförstå oss rätt nu, head trackingen var det inget fel på, men den där högerspaksrörelsen som man gärna tar till i reflex som om man spelar ett vanligt konsol-FPS blir det knas med kameran då den hoppar till i små steg istället för att vara helt i synk med VR-headsetet. Instinktivt skulle man gärna vilja ha de där PS-Movekontrollerna eller dylik lösning, men det är givetvis upp till var och en att bedöma.

robinson_2Vi testar titeln på Playstation VR som just kammande hem utmärkelsen som bästa hårdvara under Gamescom men, vi upplever att VR-headsetet från Playstation är i tyngsta laget vilket kan resultera i att man känner sig trött och öm i nacken efter längre spelsessioner. Vi vill även nämna att under vår demo av Robinson så kraschade spelet två gånger vilket inte känns särskilt betryggande när spelet planeras att lanseras i Oktober månad.

Gamescom 2016

Fler artiklar från Gamescom 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments