Läckor från butikskedjan Game ryktar om att VR-kontrollerna Oculus Touch kan komma att få en prislapp på ganska drygt svettiga 2 000 kronor.

Till skillnad från HTC som släppte sitt VR-headset ‘Vive’ tillsammans med dess tillhörande handkontroller så har Oculus ännu inte släppt tillbehöret till sin Oculus Rift. Trots att det snart har gått ett år sedan Oculus CV1-modell av Rift kom ut på marknaden så är det fortfarande ytterligare en väntan till handkontrollerna bokstavligen hittar ut i händerna på konsumenter.

technology-thumb4

Med en prislapp på över 2 000 kronor för endast Oculus Touch så drar den totala prislappen för en full Oculus Rift uppsättning iväg till liknande nivåer som HTC Vive, det enda VR-headset som säljs på bred front i svenska butiker för PC-marknaden i dagsläget. Priset för Vive ligger på cirka 9 490 kronor med deras handkontroller och sensorer inkluderade. Oculus Rift går fortfarande endast beställa direkt från Oculus hemsida och för europeiska kunder sticker prislappen iväg från 599 dollar till 699 euro, motsvarande runt 7 000 kronor, vilket med de kommande kontrollerna inräknade lägger Oculus Rift på samma prisnivå som HTC Vive.

Läs även: Test: HTC Vive – Bäst på VR-gaming, men inte bra nog

Med tanke på att vi i vår recension av HTC Vive konstaterade att just de gestbaserade handkontrollerna är något av VR-lösningens största fördelar är Oculus Touch ett tillbehör som utan tvekan bör investeras i för alla Rift-ägare.

Hur Oculus löser den omständiga orderprocessen för europeiska konsumenter och om Oculus Rift landar hos svenska återförsäljare inom en snar framtid är ännu oklart.

Läs även: VR för 699 euro – vi testar Oculus Rift för konsumenter på CES 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments