WD öppnade Computex-mässan genom att prata om hur man vill hänga på den mobila marknaden och göra det med sin välkända hårddiskteknik. Slogan för året är “thin and light” där WD bland annat pratade om 7 millimeters hårddiskar med dubbla lagringsskivor men även hårddiskar i tunna surfplattor.

Mekaniska hårddiskar har inte direkt rosat den mobila marknaden vilket är ganska förståligt med tanke på problemen med mekaniska komponenter i en mobil produkt. Men medan WD även fortsätter investera i mer stråktålig flashbaserad lagringsteknik har företaget fortsatt sitt arbete med att utveckla användandet av hårddiskar.

Under sin presskonferens på dagen före det officiella öppnandet av datormässan Computex talade företaget om fokus på “tunna och lätta” produkter. Bland annat kommer WD lansera 2,5 tums hårddiskar i 7 millimeters profil med dubbla lagringsskivor, vilket ska ge kapaciteter på upp till 1 terabyte även i tunna maskiner.

WD_slim

Men lagringstillverkaren har inte gett upp hårddisktekniken för den mobila marknaden. WD menar att det krävs två utvecklingar för att surfplattor på allvar ska kunna ersätta bärbara datorer, bättre inmatningsmöjligheter (ex. fysiska tangentbord) och mer lagringsutrymme. Det senare ligger på WD:s bord och med surfplattor där vi idag får vara glada för 32 till 64 gigabyte lagringsutrymme finns det onekligen stora förbättringar att göra.

WD_handling

WD berättade att man på uppdrag av dator- och surfplattstillverkaren Asus fått en utmaning att klämma in en hårddisk med rejäl kapacitet bakom skärmen på en surfplatta. Ett uppdrag varken Asus eller WD först trodde var möjligt men som företaget nu verkar hittat en lösning på. Detta genom att bland annat utveckla tekniker för att bättre skydda mekaniska hårddiskar. WD var öppna med att det finns massor av jobbiga situationer som en hårddisk kommer utsättas för i en mobil produkt som en surfplatta men menade att det kommer produkter inom kort som kommer visa att konceptet fungerar. Förhoppningsvis är det något vi får veta mer om de närmaste dagarna när bland annat Asus presenterat sina nyheter här på Computex.


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
11 Årtal sedan

[quote]bättre inmatningsmöjligheter (ex. fysiska tangentbord) och mer lagringsutrymme.[/quote]

Är väl den enda orsaken till varför inte plattor har tagit över i kontoren/studenthemmen/etc än.
För jobbigt för folk att koppla in blå-tands tangentbord än så länge.

Question_Tech
Question_Tech
11 Årtal sedan

“stråktålig flashbaserad lagringsteknik” 😆 borde det inte vara stryktålig
tryckfelsnisse eller 😉

fackamato
11 Årtal sedan

[quote name=”Question_Tech”]”stråktålig flashbaserad lagringsteknik” 😆 borde det inte vara stryktålig
tryckfelsnisse eller ;-)[/quote]

Nej, man skall kunna spela fiol pa de har prylarna!