Oktober-uppdateringen för Windows 10 har ställt till en rad problem hos operativsystemet. Nu har Microsoft bekräftat en ny uppsättning problem med uppdateringen, bland annat en som sätter käppar i hjulet för Windows Media Player.

Problemen fortsätter dyka upp för Windows 10 med den stora oktober-uppdateringen. Uppdateringen har varit olycksdrabbad sedan första dagen den såg dagens ljus. Redan under oktober månad pausades distributionen av uppdateringen för att sedan startas upp igen tidigare denna månad.

Under förra veckan framkom det att uppdateringen inte är kompatibel med en uppsättning drivrutiner från Intel och ställde till problem för en viss skara användare. Microsoft pausade efter denna upptäckt distributionen ytterligare en gång, dock endast för de drabbade användarna.

Nu har ännu en handfull problem bekräftats av Microsoft i samband med den senaste kumulativa uppdateringen. Denna gång är det däremot inga försvinnande filer eller ickekompatibla drivrutiner som spökar.

Microsoft supportsida listar nu tre nya problem som kommit med uppdateringen. De först listade är två problem som håller vissa användare från att ha möjligheten att sätta Win32-program som till exempel Anteckningsblocket som standardprogram för vissa filtyper och appar. Microsoft förväntar sig ha en lösning på dessa problem under slutet av november månad. Vilket bör betyda att en lösning kommer att finnas tillgänglig innan veckans slut.

Härnäst är ett problem som uppstått med Windows Media Player där användare kan stöta på ett problem med sökfunktionen i programmet. Enligt supportsidan ska detta problem kunna visa sig när användare spelar upp “specifika filer”. Däremot listas inga särskilda filtyper på supportsidan. Något lanseringsfönster för en lösning listas inte av Microsoft. Det enda som supportsidan nämner är att en lösning kommer att inkluderas i en kommande uppdatering.

Problemen har ställt sig på rad för Windows 10 sedan version 1809. Denna senaste uppsättning är relativt mild jämfört med vad operativsystemet fått utstå tidigare, men fortfarande värda att uppmärksamma.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Thomaseron
5 Årtal sedan

Drabbar inte mig, då jag använder Media Player Classic, men störande för de som använder den inbyggda.

5 Årtal sedan

När jag uppgraderade till 1809 pajade min grafikdrivrutin, och efter jag till slut fick den fixad (vilket komplicerades av hur jävla struligt det är att boota upp i felsäkert läge nuförtiden), då upptäckte jag att moderkortsljuddrivrutinen sabbats den också. Nu får jag inget ljud ur mina högtalare… *suck*

Microsoft. Kanonföretag!

(Dvs, man vill skjuta dem ut ur en kanon…)

Affe
Affe
4 Årtal sedan

Mitt Creative ljudkort kraschade när datorn fick smaka på 1809:an. Har nu installerat om hela win10 pro och kör på 1803 som funkar fint.

Torbjörn Zadik
5 Årtal sedan

Tycker de kan köpa vlc lika gärna då media player krånglat ända sedan w xp

Morkul
5 Årtal sedan

Nej nej och åter nej! Precis som med Skype kommer det bli totalt oanvändbart efter två/tre uppgraderingar. Snälla låt VLC vara fristående.

Sedan har jag svårt att tro att MS skulle ge sig in i ett långvarigt GNU projekt.