Microsoft lovade att släppa den första beta-versionen, eller Consumer Preview i februari och det är precis att de håller vad som utlovats. På MWC ska de avtäcka Windows 8 Consumer Preview för media och det ska finnas för nedladdning.

Windows 8 Developer Preview släpptes under hösten, och var tänkt främst för utvecklare men även nyfikna entusiaster som velat titta på operativsystemet och lämna feedback. Developer Preview har ändrat på sig en hel del under utvecklingen av operativsystemet, och Consumer Preview börjar likna det som faktiskt kommer hitta ut till konsumenter.

Bland annat kommer startknappen som introducerades med Windows 95 att försvinna, och aktivitetsfältet där startknappen sitter i Windows 7 kommer ta över dess funktion. Det här får ses som en liten, men samtidigt väldigt stor förändring då vi kan tänka oss att de flesta borde ha vant sig vid startknappen vid det här laget.

Den stora nyheten i Windows 8 är självklart Metro-gränssnittet, som är främst anpassat för surfplattor och datorer med touchskärm. Tillsammans med Metro kommer man att introducera deras första “App Store”, och Consumer Preview kommer innehålla ett antal gratis appar. Bland dessa hittar vi Camera, Messaging, Mail, Calender, SkyDrive, People, Photos, Video och Music, varav det väntas kommer andra program förinstallerade. Microsoft arbetar också på att stödja SMS i deras Messaging-app.

På spelfronten kommer Patiens och ett Flipper förinstallerat, medan de spel som blir gratis att ladda hem är: Angry Birds, Ms. Splosion Man, Toy Soldiers, Hydro Thunder, Reckless Racing, Ilomilo, Rocket Riot, Full House, Poker, Tentacles, Crash Course och Wordament. När Windows 8 väl lanseras kommer appar att kosta mellan 1,49 – 999 dollar, där Microsoft till en början tar 30 procent av intäkterna, sedan 20 procent när en app sålt för 25 000 dollar eller mer.

Källa: TheVerge


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
12 Årtal sedan

Förhoppningsvis blir win8 även billigare att köpa i handeln, OEM versionen då eftersom de kan dra in pengar på appar istället. För som jag förstått det så kommer Metro gränssnittet vara integrerat även för desktops.

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

[quote name=”this”]Förhoppningsvis blir win8 även billigare att köpa i handeln, OEM versionen då eftersom de kan dra in pengar på appar istället. För som jag förstått det så kommer Metro gränssnittet vara integrerat även för desktops.[/quote]

Av någon anledning har jag svårt att tro att de är så generösa.

Bogey
12 Årtal sedan

[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”this”]Förhoppningsvis blir win8 även billigare att köpa i handeln, OEM versionen då eftersom de kan dra in pengar på appar istället. För som jag förstått det så kommer Metro gränssnittet vara integrerat även för desktops.[/quote]

Av någon anledning har jag svårt att tro att de är så generösa.[/quote]

LOL 😀
Mmm Pyttemjuk är ju kända för sina låga priser och sin generösa inställning till sina kunder, eller hur?