Insidan av utvecklingsenheterna för spelkonsolen Xbox Series X har nu visats upp på video och på insidan ser vi bland annat hela 40 gigabyte av GDDR6-videominne.

Tekniksajten Gamers Nexus har genom auktion lagt vantarna på en utvecklingsenhet för Microsofts senaste spelkonsol Xbox Series X. Tyvärr har de inte möjligheten att testa några speltitlar på konsolen. Detta då enheten snabbt blev avstängd när Microsofts system upptäckte att det var en konsol inte menad att hamna ute i det fria.

Istället bestämde sig Gamers Nexus för att öppna upp konsolen och ta sig en titt på insidan. Här kan man se bland annat en 10 Gbit/s Ethernet-port och en integrerad bildskärm för buggjagande. Detta tillsammans med ett par extra fysiska knappar som inte finns tillgängliga hos konsumentversionerna. Inte helt förvånansvärt då det trots allt rör sig om en enhet endast ämnad att användas av utvecklare för att kunna anpassa sin mjukvara till konsolen.

Något som överraskade Gamers Nexus och förmodligen många andra är dock de faktiska hårdvaruspecifikationerna hos enheten. I alla fall mängden videominne dessa utvecklingsenheter har utrustats med. Under huven på Gamers Nexus konsol hittades hela 40 gigabyte GDDR6-videominne. Parat med en 320-bit bred minnesbuss innebär att testkonsolens totala minnesbandbredd ligger på 560 GB/s.

Tyvärr kommer videominnet eller någon annan hårdvara inuti konsolen till någon större nytta med tanke på blockaden Microsoft satte på enheten. Så länge Gamers Nexus inte hittar något sätt att ta sig förbi hindret kommer utvecklingsenheten inte vara speciellt användbar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments