XFX har så äntligen kommit till den officiella lanseringen av monstergrafikkortet XFX Radeon HD 5970 Black Edition. Grafikkortet bygger kring dubbla Cypress-grafikkretsar och levereras som vi tidigare avslöjat i en vapeninspirerad väska.

Grafikkortet kommer med en extra stor minnesbuffert på 4GB och GDDR5-minneskretsarna arbetar i en klockfrekvens av 4 800 MHz över ett 2 x 256-bit minnesgränssnitt.

Grafikkretsarna är två till antalet och har en klockfrekvens på 850 MHz, 100 MHz högre än standardfrekvensen på Radeon HD 5970. Grafikkortet huserar även hela sex mini-DisplayPort-utgångar vilket ger stöd för Eyefinity6.

Grafikkortets kylning har vissa likheter med den modell som sitter på ASUS ARES och består av två stora aluminiumkylare med kopparvärmerör, en kylfläns för varje GPU. En större fläkt sitter mellan kylflänsarna och ser till att forsla värmen ut ur chassit genom expansionsporten.

Med sina kraftfulla kretsar kommer kortet med dubla PCIe 8-pins strömkontakter och skeppas även med DVI-adaptrar för inkoppling till vanliga bildskärmar.

As you can see, the smallest details, right down to the P90-themed gun case/LAN bag designed by the gaming apparel gurus at G8 Brand that keep your peripherals organized, have been thought through for you.

Grafikkortet säljs i en väska som formats efter det populära vapnet P90 och prislappen lär landa på närmare 10 000 kronor inklusive moms.

xfx.be
Bildkälla: TweakPC.de

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Fantomen
13 Årtal sedan

Skippa allt onödig och dra av 2000spänn.
Vem behöver en ful väska och ett plastigt leksaks vapen?

Tidsdjuret
13 Årtal sedan

Japp, nu får det vara slut på fånigheterna.