Med Xperia Ear open style concept hör du både musik och din omgivning

Digital assistent och säker träningskompis

0

Sony Xperia Ear “open-style concept” är en prototyp på ett helt trådlöst headset som låter dig höra allt i din omgivning samtidigt som du lyssnar på musik.

Tanken med Sonys nya headset-koncept är att skapa en lösning som fungerar likt en sömlös digital assistant. En enhet du kan ha inpluggad i öronen utan att känna dig bortkopplad från omgivningen. För att åstadkomma detta har Sony skapat en ny högtalarteknik som leder ljudet från högtalarelementen genom ett rör in i örkanalen. Röret fästs med hjälp av en ihålig gummiring i örat och gör att större delen av örkanalen fortfarande är helt öppen.

Sony Xperia Ear open-style concept ska inte störa 

Resultatet är att vi kan stå på mässgolvet, lyssna på musik samtidigt som att vi för ett vanligt samtal med personer i vår närhet. Sony menar att Xperia Ear “Open-style concept” ska kunna användas specifikt som en digital hjälpreda. Där meddelande, samtal och annan information som mottas i din telefon skickas vidare och presenteras med en röst i ditt headset. Detta utan att du tänker på att ditt headset sitter i örat.

I skrivande stund är konceptet en prototyp och lösningen vi testar på mässgolvet i Barcelona skiljer sig markant mot den färdiga design Sony siktar på. Den färdiga lösningen använder sig av två helt trådlösa snäckor, en i vardera öra, som kommunicerar trådlöst med din smartphone.

“Hands-free. Eyes-free. Ears-free.”

Lösningen kan även bli intressant för de som lyssnar på musik eller dylikt och fortfarande vill ha koll på sin omgivning. Exempelvis löpare och cyklister ute på gatorna. Sony har inte avslöjat några pris- eller tillgänglighetsuppgifter för Xperia Ear open-style concept men har redan spikat marknadsföringen – “Hands-free. Eyes-free. Ears-free.”.
MWC 2017

Fler artiklar från MWC 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments