Xtreamer har blivit en aktad aktör på mediaspelarmarknaden de senaste åren och under CeBIT 2011 som slår upp portarna i veckan väntas tillverkaren visa upp ett flertal nya produkter. Xtreamer Prodigy HD ser ut att bli en av de mer intressanta som varvar en smakful design med kraftfull hårdvara, 3TB-stöd och ett flashbaserat användargränssnitt.

Xtreamer Prodigy HD har redan dykt upp på tillverkarens sajt och förutom den vanliga vapenarsenalen med stöd för 1080p uppspelning, plats för inbyggd hårddisk och trådlöst nätverk som tillval har mediaspelaren en drös med utökad funktionalitet. Själva spelaren får en smakfull design och mäter 24.2 (L) x 6.6 (H) x 25.1 (B) cm.

xtreamer

Xtreamer har försett sin spelare med en Realtek 1185 processor med 256MB RAM och gott om beräkningskraft. Den nya Realtek-kretsen driver bland annat en inbyggd hårddisk på upp till 3TB men ängnar den mesta av sin tid för att hålla reda på Xtreamer Prodigy HDs nya grafiska gränssnitt. Baserat på Adobe Flash är det ett högst interaktivt gränssnitt som skiljer sig från de flesta vi sett tidigare.

Går vi tillbaka till specifikationerna hittar vi stöd för externa hårddiskar med USB 3.0-gränssnitt, en dedikerad Opera-webbläsare som med stöd för HTML 5 ska göra det möjligt att surfa från sin mediaspelare. Gigabit Ethernet, Apple AirPlay och stöd för Dolby TrueHD samt DTS-HD Master Audio finns också i listan.

Spelaren ska vara kapabel att läsa ISO-filer för både Blu-ray och DVD samtidigt som man bakat in onlinetjänster för bland annat Youtube, Facebook, Google Talk, Flickr, Picasa med mera.

Vad spelaren kommer att kosta är något oklart men efter CeBIT lär vi veta mer.

Xtreamer-prodigy_1

Xtreamer-prodigy_6

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
13 Årtal sedan

Är Realtek 1185 verkligen i klass med e-350 när det gäller beräkningskraft? Kanske inte riktigt spelar i samma liga, men om Realtek kretsen klarar att spela upp det mesta så blir ju ett fusion system inte lika intressant längre, då man ändå bara ska använda den till att spela upp mediafiler.

lang
13 Årtal sedan

Den största skillnaden mellan en htpc o denna är för de första priset €129.
För de andra stoppa in o de funkar firmwares kommer löpande som uppgraderas via boxen.
Sen att den är liten till designen och är mycket tystare än en dator.

Xtreamer har ‘även släppt en htpc för 199€. Med nvidia ion2 och atom 525 4 gb ram ddr3.
Xtreamer gör grymt prisvärd produkter. http://www.xtreamer.net/Ultra/