Nya testresultat för AMD:s kommande Zen och Vega-baserade APU Ryzen 5 2500U har nu dykt upp, denna gång i forma av resultat från Geekbench.

AMD:s kommande APU kallad Ryzen 5 2500U har nu hittats i databasen hos Geekbench. Processorn i fråga är utrustad med fyra stycken Zen-kärnor och Simultaneous Multi Threading (SMT) som resulterar i totalt åtta trådar med en klockfrekvens på 2,0 gigahertz (GHz). APU:n har även ett grafikchip baserat på AMD:s senaste grafikarkitektur Vega.

Ryzen APU:n kammade hem 3 561 poäng i den del av testsviten som nyttjar endast en processorkärna och 9 421 poäng i den del som använder sig utav flertalet processorkärnor.

Jämfört med AMD:s A12-9800 som bygger på den äldre arkitekturen Bulldozer som även den nyttjar fyra processorkärnor, dock utan SMT så visar Ryzen 5 2500U en imponerande prestandaökning.

Jämfört med den äldre produkten så visar den kommande APU:n en prestandaökning på 36 procent i enkärnig prestanda och hela 48 procent bättre prestanda när flertalet processorkärnor kommer till användning.

Första APU-kretsarna med Zen och Vega

AMD:s första Zen-baserade Ryzen-processorer i Raven Ridge-familjen kommer troligtvis att lanseras under början av nästa år. Det blir den första APU-arkitekturen från AMD som både använder sig av företagets kritikerrosade Zen-kärnor och nya GPU-arkitekturen Vega. Fokusområden blir prisvärda datorer med integrerad grafik men kanske även plånboksvänliga speldatorer med mer prestandainriktade modellen Ryzen 7 2700U.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
11 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Bewise
6 Årtal sedan

Jag förstår inte, skulle inte apuerna för bärbara datorer lanseras nu under hösten och apuerna för stationära datorer skulle komma börjen av nästa år?

JB
JB
6 Årtal sedan
Reply to  Bewise

Med tanke på det som anges “klockfrekvens på 2,0 gigahertz (GHz).” Så gissar jag att detta är en mobil-APU /jb

EDIT: Jo så verkar det vara, fann denna länk: https://hothardware.com/news/amd-ryzen-2500u-leak, där anges ju “AMD Ryzen 5 2500U ‘Raven Ridge’ Mobile APU….” i rubriken.

Bewise
6 Årtal sedan
Reply to  JB

Där ser man. Tråkigt, hade velat köpa en bärbar ganska snart.

JB
JB
6 Årtal sedan
Reply to  Bewise

Nu förstår jag dig inte riktigt Bewise, eller gör jag kanske det ändå? Med mobil avses inte mobil – som i mobiltelefon, utan mobil (bärbar) dator /jb

Bewise
6 Årtal sedan
Reply to  JB

Jo precis, jag menar bärbar dator 🙂

JB
JB
6 Årtal sedan
Reply to  Bewise

Ok, då kan du snart välja en bärbar med AMD Ryzen 5 2500U, när nu tillverkarna väl har dessa klara. /jb

Bewise
6 Årtal sedan
Reply to  JB

Jo får hoppas de kommer nu under senhösten!

Morkul
6 Årtal sedan
Reply to  JB

Jo sedan är det bara hoppas på att tillverkarna väljer att göra vettiga versioner också.

Ser man på hur deras prioritering har varit för Ryzen moderkort så blir man bara mörkrädd, utbudet är fortfarande allt ifrån bra och när jag skickade en fråga till ASUS heltdesk fick jag bara svaret: Choose Intel.

Mats O
6 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Vad saknade du?
Jag tänkte köpa Asus :/

JB
JB
6 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Bewise är ute efter en bärbar – vilket som sagt denna APU är avsed för, så han lär inte behöva bekymra sig om eventuell moderkortsproblematik.

Vad gäller Asus, de (den svenska) har den överlägset sämsta supporten. Efter att ha byggt ett stort antal datorer med deras moderkort, så har jag efter dåliga support bytt märke. Anmärker man exempelvis på (vill rapportera problem med) bios, då är deras utgångspunkt att det är fel på användaren. Jag har försökt hitta en möjlighet att runda den svenska supporten, men gick bet på det, så därmed blev de av med mig som kund. /jb

Morkul
6 Årtal sedan
Reply to  JB

@!jb Då min bostadsadress är i Syd Korea så använder jag den asiatiska supporten och den är extremt bra, inta problem alls där. Dock så när det kommer till utbudet på Ryzen moderkort så är det endast ASUS som har problem utan även fått liknande svar av andra tillverkare även om de inte varit lika raka i sitt svar. @Mats Olofsson bland annat matx moderkort med SLI stöd vilket tydligen aldrig kommer att komma från de stora tillverkarna, i alla fall som jag förstår det efter att ha varit i kontakt med flera v dem. Men då SLI inte varit… Läs hela »