Det främst mobila operativsystemet Android letar sig i allt större grad in på den stationära marknaden i mer budgetinrikade system. På IFA visar välkända Acer upp en allt-i-ett-dator på 24 tum med 1080p och pekskärm men med ett tveksamt val av processor.

När vi hälsar på hos Acer på IFA passar vi på att lägga märke till en allt-i-ett-dator som sticker ut ur mängden, mest då den kan jämföras med en tämligen stor och stationär surfplatta för hemmabruk.

Namnet är DA241HL, en modell riktad mot de som vill ha en stor skärmyta och en ordentlig stationär arbetsplats men inte har behov av Windwos, eller kanske en väggmonterad pekdator för vardagsrummet eller köket. Den bygger kring en skärm på 24 tum med 1 920 x 1 080 pixlar som kan justeras i lutning för en bekvämare användning med touch, och drivs av Nvidias systemprocessor Tegra 3 tillsammans med 1 gigabyte internminne, 16 gigabyte flashlagring och möjlighet till expansion med microSD-kort.

Vi ställler oss ganska tveksamma till valet av Tegra 3 som processor, inte minst då uppföljaren Tegra 4 redan är lanserad. Det är dock en kul satsning från en så pass stor tillverkare och det ska bli intressant att se i vilken grad andra aktörer följer samma exempel.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments