Acer har smygstartade med en presskonferens på CES och visade upp en hel del intressanta produkter, men de ville inte dela med sig av mer specifika detaljer och produktnamn på flera bitar. Men deras kommande surfplatta ser till hårdvaran ut att bli rätt spännande.

Acer har visat upp flera produkter men var inte så sugna att ge ut varken specifikationer och produktnamn på flera av dem, delvis för att de flesta huserade ännu olanserad hårdvara från företag som Intel. Bland dessa fanns en surfplatta med en 10,1-tumsskärm som kommer med den höga upplösningen 1 920 x 1 200, vilket är strax över vad de flesta 24-tumsskärmar på marknaden har idag med 1 920 x 1 080 “1080p”.

Systemprocessorn står NVIDIA bakom med deras Tegra 3 som anländer med fyra Cortex-A9-kärnor klockade till 1,3 GHz, och en kraftfullare grafikdel än föregångaren. Till en början ville Acer inte avslöja surfplattans namn, men efter att The Verge fått lite ensam tid med den stod det klart att det var den beryktade Iconia A700. Surfplattan kommer med ett 9 800 mAh-batteri, vilket resulterar i en vikt på 648 gram. Surfplattan ska även från dag ett skeppas med Google Android 4.0, Ice Cream Sandwich.


I övrigt kommer modellen med trådslöst 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0 och en SIM-kortsläsare för 3G-stöd. A700 får en 5 megapixel-kamera i bak, och en HD-kapabel i fram vilket vi antar då blir en 2 megapixels. Sett till surfplattans utgångar ska det finnas en Micro-USB, samt en videoutgång i form av Micro-HDMI. Något pris för Iconia A700 är ännu inte känt, utan det ända Acer nämnde var att vi kan vänta oss se den i butik under årets andra kvartal.


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Martin L
12 Årtal sedan

Jag vill prova en surfplatta med superhög upplösning bara för att känna känslan! Det måste ju vara magiskt med en 10″ skärm med så hög upplösning :). Struntar i vem som gör den, jag vill bara prova!