Adata XPG V2 är entusiastminnen i ordets rätta bemärkelse och lanseras av Adata som det optimala valet för kräsna Haswell-användare. Minnesmodulerna får extra kopparlager, en ny iögonfallande kylfläns och arbetar i frekvenser på upp till hela 2 800 megahertz.

Adata skriver i ett pressmeddelande att de nya minnesmodulerna använder sig av kretskort med åtta lager och dubbelt så mycket koppar som i normala moduler. Vilket ska ge märkbart förbättrad värmeledningsförmåga. För att transportera värmen från minnesmodulerna har A-data utrustat sina XPG V2-moduler med en ny kylfläns med en aggressiv design.

– Med de nya XPG V2-modulerna från Adata ligger du i absolut framkant med en effektiv kärnfrekvens på hela 2 800 MHz. Samtidigt säkerställer de nya, effektiva kylflänsarna att minnesmodulerna alltid är stabila. Sammantaget får du ett perfekt komplement till din nya högpresterande Intel-plattform, säger Alex Rüdinger, marknadsföringschef på ADATA Technology.

För att nå de extrema klockfrekvenser som Adata utlovar har man släppt på minneslatenserna ganska rejält och vid 2 800 megahertz är dessa specificerade till 12-14-14-36 vid 1,65 volt. I lägre frekvenser går det givetvis att använda sig av aggressivare minneslatenser men i hur stor utsträckning avslöjar man ännu inte.

adataXPGAdata XPG V2 2800 MHz kommer i två olika färgutförande, silvergrå eller guldgul.

Adata kommer att börja sälja de nya minnesmodulerna lagom till lanseringen av Intels nya Haswell-processorer och Intel X87-styrkrets i början på juni och prislapparna blir rejält tilltagna. För ett 8 gigabytes minnespaket (2x4GB, 2 800 MHz) får man ge 3 249 kronor och vill man få ett paket med 16 gigabyte (2x8GB, 2 800 MHz) kapacitet kostar det 6 599 kronor.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments