Artikeln nedtagen.

Subscribe
Notifiera vid
10 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
13 Årtal sedan

Ganska dyrt för att bara gå ½vägs.

Jacob Hugosson
13 Årtal sedan

[quote name=”Tempel”]Ganska dyrt för att bara gå ½vägs.[/quote]
SSD är fortfarande rätt dyrt idag, så det här kommer göra världens skillnad för ett relativt lågt pris… Titta in recensioner på Seagate Momentus XT som ett bra prestandalyft även fast den bara kommer med 4GB NAND. Jag gillar konceptet bakom dessa hybrid-lösningar och skulle själv kunna tänka mig nåt sånt då jag inte har råd att lägga ut pengar på en tillräckligt stor SSD. I dagsläget har jag en 60GB för Windows 7 + program men att installera spel är det inte på tal om för min del.

Tempel
13 Årtal sedan

Tror mer det handlar om marknadsföring. Intels räknenissar har kommit på att SSD är nått som säljer, spelar ingen roll hur liten, bara de kan skriva SSD på grejerna. Precis som de bestämde att hög frekvens sålde och P4an blev ju lyckad… Jag är som sagt mycket tveksam till sådana här snikiga ½lösningar som bara höjer priset. I princip en level 3 cache till hårddisken och jäkligt dyr. Skulle tro att du inte får nått extra utrymme heller utan den används bara som cache så tillgängligt utrymme är det du har på hårddisken. Sen vill jag bestämma hur jag vill… Läs hela »

13 Årtal sedan

Jag är helt för konceptet!
Inse att i dagsläget finns inga SSD för under 500kr, och kan man sänka instegskostnaden så är det helt klart en fördel.
För just den här tillämpningen tvivlar jag på att man märker någon skillnad på om kapaciteten är 20GB eller maximala 64GB (givet att läs- och skrivhastigheterna är desamma).

n0pax
13 Årtal sedan

Gillar detta då det kanske ökar tillgången på ssd diskar, vilket förhoppningsvis gör att de sjunker i pris. Nackdelen kan väl vara att “vanliga” konsumenter blir lurade och tror att hela disken är en ssd disk då det står att datorn har en sådan disk. Måste bli en guldgruva för dom som ska sälja datorer nu när man kan tala om tillskillnad mot din gamla dator har denna dator en sdd disk … 🙂 Så på lång sikt bra på kort sikt nja Sen vågar jag inte testa detta själv pga buggar som kanske dyker upp innan detta är testat… Läs hela »

Tempel
13 Årtal sedan

[quote name=”Olle P”]Jag är helt för konceptet!Inse att i dagsläget finns inga SSD för under 500kr, och kan man sänka instegskostnaden så är det helt klart en fördel.För just den här tillämpningen tvivlar jag på att man märker någon skillnad på om kapaciteten är 20GB eller maximala 64GB (givet att läs- och skrivhastigheterna är desamma).[/quote] Det sänker inte priserna. Det blir en extrakostnad. Du måste ha en vanlig disk oxå och som sagt en riktig SSD dyker upp som en enhet, det här verkar mest vara en cache som kostar och som gör att säljare i elladorna kan lura folk…… Läs hela »

Jacob Hugosson
13 Årtal sedan

Efter att fått reda på att SSD:n faktiskt är utrustad med SLC är jag inte lika optimistisk då prislappen lär bli rätt så mycket högre än 300-400kr…

Ase
13 Årtal sedan

Perfekt att snabba upp en hemmaserver med, kan man hoppas tycker det låter som en fin ide´ en itx med 4 st 3tb (2 tb )diskar & denna så blir det bra för mig