Bättre ljusstyrka och snabbare gaming i LG:s nya OLED-TV-modeller

Det är HDR på bred front som gäller i LG:s TV-bås

2

LG sparkar igång året med en armada med nya TV-apparater med OLED-panel. Vi kikar närmare på nyheterna, med allt från bättre HDR till mindre input lag.

LG fortsätter satsa hårt på sin OLED-teknik i TV-apparater och skyltar med flera nya modeller på CES 2017. I år är det HDR som står högst upp på agendan, och vi har tagit en titt på det nya utbudet på mässgolvet.

Högre ljusstyrka för mer slående bild

Till att börja med har menar LG att man markant har förbättrat ljusstyrkan i panelerna. Ljusstyrkan specificeras nu till uppåt 800 nits, vilket kan ökas hela vägen till 1 000 nits för små områden. Det ger en kraftfullare bild, inte minst i kombination med den djupa svärtan som OLED-paneler erbjuder.

Vad LG slår ett extra hårt slag för är bredden på apparaternas HDR-stöd. Som bekant är HDR fortfarande en något fragmenterad teknik, med mer än en standard att hålla reda på. Förutom den väletablerade standarden HDR10 ger LG även stöd för alternativa standarder såsom Technicolor HDR, HLG samt Dolby Vision.

Snabbare paneler

Med 2017 års OLED-modeller har LG även arbetat på att sänka latenser och input lag för att göra utbudet mer attraktivt för gaming. Medan förra årets modeller legat mellan 35 och 60 millisekunder utlovas närmare 21 millisekunder för såväl nya OLED- som LCD-apparater. Medan det fortfarande inte är i samma liga som en dedikerad gamingskärm till PC så är det trevligt att se att LG arbetar på den punkten och har gaming i åtanke.

Fortfarande skrämmande dyra

Medan LG:s nya OLED-apparater för flera trevliga nyheter till bordet så för de också fortfarande med sig en brutal prissättning. De billigaste modellerna på 55 tum förväntas börja på norr om 40 000 kronor, och 65-tumsmodellerna ligger i sin tur på norr om 55 000 kronor. Förhoppnignsvis kan dock priserna sjunka markant mot slutet av året, vilket var fallet med 2016 års modeller som numera går att köpa för under 20 000 kronor.

Exklusiv titt på millimetertunna LG W7 OLED – Världens tunnaste TV

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
7 Årtal sedan

Vore intressant att veta om de kommer släppa några uppdateringar för 2016 års modeller, så att vi också får stöd för tex nya HDR standarderna.

this
7 Årtal sedan

Blir nog lagom med en 65 tummare till nästa Black Friday 🙂