Idag lanserar Bitfenix officiellt sitt chassi Prodigy M, mATX-versionen av det populära entusiastchassit för mini ITX-system. Med bibehållna yttermått rymmer nykomlingen andra typer av komponenter och kommer säljas sida vid sida med sitt mini ITX-syskon.

Vi har tidigare granskat Bitfenix Prodigy i vårt testlabb, och det är en modell som fångat stort intresse inte minst från den växande användarbasen som vill bygga kraftfulla speldatorer med mindre formfaktorer som mini ITX. Prodigy rörde om i grytan genom att trots sin mindre formfaktor erbjuda utrymme för rejäla grafikkort och kompletta vattenkylningssystem. Yttermåtten är större än hos många andra mini ITX-chassin men chassit visade stor potential exempelvis som LAN-dator, vilket gjorde det till en av de mest intressanta modellerna under 2012.

Under årets Computex-mässa visade företaget upp Prodigy M, en modell av Prodigy som behöll samma yttermått som den traditionella utgåvan men som med omstuvad insida istället gav rum för moderkort i mATX-format. Detta till viss bekostnad av möjligheten för vattenkylning, men till fördel för en större grad valfrihet för kunderna.

Utöver moderkort i mATX-format har chassit utrymme för tornkylare upp till 160 milimeter i höjd, en hårddiskpanel med utrymme för antingen två 3,5-tumsenheter eller tre 2,5-tumsenheter. Ytterligare två 2,5-tumsenheter kan monteras en sidopanel och ytterligare två 3,5-tumsenheter kan monteras i chassits botten.

targetgroup

side_component side_open

Kylningsmässigt finns det en 120-millimeters fläktplats i chassitaket, en 120- eller 140-millimetersplats i chassits bakre del samt möjlighet för två 120-millimetersfläktar, en 200-millimetersfläkt alternativt en 230-millimetersfläkt. I taket kan även en 240-millimetersradiator monteras för vattenkylning.

Frontpanelen har två USB 3.0-uttag samt portar för hörlurar och mikrofon. Chassits utsida är behandlad med vad Bitfenix kallar Softtouch för en “lyxigare” yta och likt mini ITX-versionen är det utrustat med bärhandtag för enklare transport.

exterior_b exterior_w

Bitfenix Prodigy M ska finnas tillgänligt i svart och vitt under oktober månad med en prislapp som bör matcha den hos vanliga Prodigy, omkring 700 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments