Det vi ser idag från många företag med specifikationerna på deras SSD-enheter är teoretiska hastigheter de kan uppnå. OCZ hoppas kunna leverera skyhög prestanda med nästa generations kontrollerkrets utvecklad tillsammans med det uppköpet Indilinx.

Vi har idag många kontrollerkretsar på marknaden med tillräckligt hög prestanda för att maxa SATA 6.0 Gbps-standarden. Men detta är teoretiska hastigheter och medan OCZ Everest inte imponerar på pappret säger de att deras kontrollers klarar av att leverera den utlovade prestandan i alla lägen, oavsett om det handlar om komprimerad data eller om enheten används under en längre tid.

OCZ lovar nu samma sak med efterföljaren Everest 2. Förutom hastigheter på upp till 550 MB/s och 90 000 IOPS vid slumpmässig 4K-skrivning. Everest 2 ska även stödja upp till 2 TB minne på en kontroller i ett 2.5-tumsformat, vilket är ett lyft från 1 TB i dagens Everest. Everest 2 håller fortfarande på att testas, men väntas dyka upp under juni månad i år.

IMG_2405


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
12 Årtal sedan

Alltid trevligt med nya SSD:er är ju ett tag sen nått nytt dök upp… Man får hoppas på mindra barnsjukdomar dock. Men till nästa julhandel kan en sån här vara intressant…

Laglorden
12 Årtal sedan

Ifall skillnaden mellan snabbaste hårddisken och långsammaste SSDn är typ 200% i vanligt dagligt bruk alltså vad du “märker” så är skillnaden mellan långsammaste (sålda idag, skippa jmicron) SSDn kanske 2% i dagligt bruk. Frågan är då om det är värt “chansa” på en tillverkare som OCZ som kanske har en failure rate på 10% istället för Intel som har en failure rate på kanske 1%. (3% versus 0.3% var det väl, men det är såna som verkligen RMAas, inte “fibblas med” tills de funkar… typ) Nej, tror inte det, kanske för oss “entusiaster” men definitivt inte för OEMtillvekare som… Läs hela »