Corsair Dominator GTX6 är den senaste entuasistinriktade minnesmodulen som hittat ut från Corsairs fabriker och specifikationerna är inget annat än imponerande. DDR3-modulerna ska vara testade till 2 625 MHz i enkelkanals konfigurationer och 2 600 MHz med dubbla kanaler.

Corsair Dominator GTX6 är en singel rank modul som endast har en densitet på 1 gigabyte per modul. Ett medvetet val från Corsairs sida för att maximera klockfrekvenserna minnesmodulerna kan uppnå.

Tillverkaren menar att Dominator GTX6 nått 2 625 MHz på ett Gigabyte P55A-UD5 moderkort i en konfiguration med en ensam minnesmodul. Två moduler i samma system nådde alltså 2 600 MHz med standardkylning på processorn men för att pressa minnessystemet maximalt slängde man på flytande kväve på sin Core i7 870 CPU.

DSC_0003

På detta sätt kunde man kyla den integrerade minneskontrollern till -80°C och nå en effektiv klockfrekvens på hela 2 976 MHz med en ensam minnesmodul. Detta med minneslantenser av 10-12-11-31-1T. En överklockning som mestadels begränsades av moderkortets base clock vägg vid 249 MHz.

2976

Corsair fortsätter att pressa DDR3-tekniken och även om Dominator GTX6 endast är vettiga minnesmoduler för extrema överklockare och entusiaster är det spännande att se hur minnestekniken pressas framåt.

Corsair Dominator GTX6 finns tillgänglig från tillverkarens onlinebutik med en prislapp på motsvarande 1 500 kronor med begränsad tillgänglighet.

DSC_0008

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mean Machine
Mean Machine
14 Årtal sedan

Nu börjar det förlora all verklighetsförankring på riktigt faktiskt. Dessa frekvenser går alltså bara att nå med extremt lösa timings (typ 10-12-13-11-31), en minnesmodul och med en S1156-CPU med extremt bra minneskontroller. Vad ska man med det till egentligen? Minnesprestandan är förmodligen i klass med minnen i 2500MHz med 9-9-9-timings (vilket mina GTX2 gör i par om två, dessutom 2GB per modul), jag ser helt enkelt inte poängen, vad ska man bencha med dessa? Mem Read i Everest? Till och med det drar nytta av dual channel. Ett kit med tre stycken av dessa presterar fortfarande dåligt i exempelvis SuperPI… Läs hela »

Mean Machine
Mean Machine
14 Årtal sedan

Skulle tippa på att det är PSC-chip, så de kommer inte nå någonvart med tighta timings. GTX2 verkar fortfarande bäst, faktiskt, de är nästan prisvärda.