Dell har nu avtäckt en bjässe till bildskärm kallad U4919DW. Det rör sig om en 49 tum stor välvd skärm med en upplösning och storlek som motsvarar två 27-tums 1 440p-bildskärmar i en och samma panel.

Dell har nu avtäckt vad som blir den första bildskärmen på marknaden med en dubbel Quad HD-upplösning. Mer exakt handlar det om en upplösning på 5 120 x 1 440 pixlar, eller samma antal pixlar och skärmstorlek som två 27 tum stora 1 440p-bildskärmar i en och samma panel.

Tidigare i år cirkulerade rapporter om en skärm med samma storlek och upplösning från Samsung. Däremot har inget lanseringsdatum eller prislapp för Samsungs modell offentliggjorts.

Dells bildskärm kommer med en IPS-panel och en uppdateringsfrekvens på 60 hertz (Hz). Vilket kan jämföras med den ryktade Samsung-skärmen som sägs få en VA-panel med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Kurvaturen hos Dells modell ligger på 3 800R, Samsung-skärmen samt dess föregångare CHG90 har båda en kurvatur på betydligt mer aggressiva 1 800R.

Sett till anslutningar kommer U4919DW utrustad med två HDMI 2.0 samt en Displayport 1.4 för bildmatning. Bildskärmen är även utrustad med en USB C-kontakt som kan bidra med strömleverans på upp till 90 watt.

Dells skärm har även stöd för att hantera två olika bildkällor på samma gång. Detta innebär att två olika datorer kan kopplas in i skärmen och dela på den tillgängliga skärmytan.

U4919DW lanseras den 26 oktober med en rekommenderad prislapp på 14 195 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments