HTC var den första tillverkaren att presentera en smartphone i 5-tums klassen och medan många gillar utvecklingen med större och rejält högupplösta skärmar finns det vissa som tycker de är för stora. Något HTC nu löser genom att sälja en minimobil tillsammans med sin nya Android-bjässe.

HTC har börjat sälja sin 5-tums telefon Butterfly i Kina tillsammans med en minimobil som genom en bluetooth-anslutning till huvudtelefonen kan användas för att ringa samtal, bläddra genom samtalslistor och visa meddelande. Vilket skulle betyda att man som användare kan ha den stora huvudtelefonen nedstoppad i väskan eller jackfickan om man inte ska använda den för mer avancerad användning som surfning eller någon specifik app.

htcmini

Minimobilen har döpts till just Mini och har en design som påminner om en slimmad trådlös telefon och kan även användas som fjärrkontroll för Butterfly om du kopplar telefonen till en TV eller liknande eller för den delen vill ta ett själporträtt med kameran på ett längre avstånd. En sista intressant funktion är att man kan använda Mini för att söka upp sin Butterfly-telefon om man förlägger den någonstans, även om det görs på samma sätt som att du skulle ringa ditt eget nummer med en annan telefon.

Vi har inga prisuppgifter på HTC Mini och än så länge verkar minimobilen endast vara aktuell för den kinesiska marknaden men det är inte omöjligt att tillbehöret dyker upp även på svenska marknaden framöver.


Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Carl Holmberg
Carl Holmberg
11 Årtal sedan

“Vilket skulle betyda att man som användare kan ha den stora huvudtelefonen nedstoppad i väskan eller jackfickan om man inte ska använda den för mer avancerad användning som surfning eller någon specifik app.”

… Med andra ord så blev Butterfly just en surfplatta 😉

Skämt åsido så är trenden med extremstora telefoner inte riktigt min kopp te, men det här är ju utan tvekan en intressant (och en gnutta absurd) utveckling.

Tobberian
11 Årtal sedan

Synd att det medför alltmer Stel design, hoppas det inte tar allför långt tid tills de färdigställt [url=http://singularityhub.com/2010/05/29/sonys-new-flexible-oled-display-can-roll-into-tiny-cylinder-while-playing-video/]utrullningsbara skärmar[/url], så att formade och behändiga saker kommer tillbaks.

Tempel
11 Årtal sedan

Vete 17 om det inte vore bättre om det var tvärtom, den lilla är telefonen och det går att docka den i den stora ala Asus paddfån, då hade man kunnat enbart ha med sig den lilla de ggr man inte behöver den stora.

Martin L
11 Årtal sedan

Hmm, tar nog hellre en “pebble 2.0” än en såndär lös lur om man nu ska ha två enheter såhär. Verkar fånigt att ha något så stort som en minitelefon till sin telefon.