Intel kommer att lansera en uppsjö nya processormodeller i början på juni månad. Med nya CPU-arkitekturen Haswell ska företagets processorer ta över efter Ivy Bridge och nu pekar allt på att även prissättningen går i arv. Vilket betyder ett initialt prisspann på mellan 1 300 till 3 200 kronor.

Intel lanserar ett dussintals nya processormodeller i juni och på den stationära marknaden kommer vi att få se flera olika modeller i företagets Core i5 samt Core i7-serier. Enligt priseruppgifter kompilerade av VR-Zone ska priserna ligga på mellan 175 till 327 dollar utan moms. Vilket stämmer väl överrens med lanseringspriserna på dagens Core-processorer baserade på Ivy Bridge-arkitekturen.

Detta betyder att Intels nya flaggskepp Core i7-4770K troligtvis får en prislapp på drygt 3 000 kronor i svenska butiker. Med andra ord ett par hundralappar högre än dagspriserna på Core i7-3770K men alltså i paritet med de priser som föregångaren lanserades vid för ett år sedan.

prices

Intel kommer att lansera sina Haswell-processorer med en ny LGA1150-sockel och den nya 8-serien av styrkretsar. Vi kan därför under nästa månad vänta oss en anstormning av nya moderkort i samband med Haswell-lanseringen där Intel Z87 och Intel H87 är några av de styrkretsar vi lär se på marknaden.

Källa: Techpowerup


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments