Lenovo Yoga Book C930 kommer med en digital pappersskärm

3-i-1 lösning i supertunt format

0

Lenovo ger under IFA 2018 en titt på Yoga Book C930 som med sina dubbla skärmar, stöd för upp till Intel Core i5-processorer och en batteritid på upp till nio timmar vill bli en favorit hos allt-i-ett lösningar.

Lenovo har tidigare lanserat en dator i Yoga Book-familjen med dubbla skärmar istället för ett fysiskt tangentbord, och är inte heller den första på marknaden som experimenterat med det konceptet. Yoga Book C930 som visas upp på IFA i Berlin blir dock den första bärbara datorn vi testat som använder en strömsnål och papperslik e-bläcksskärm (engelska: E Ink) som sin nedre del.

E-boksläsare i tangentbordet

Yoga Book C930 har ett tunt och kompakt format, med en full HD-upplöst LCD-skärm på 10,8 tum i sin övre del och en Intel Core i5- eller Intel Core M-processor på insidan. Datorns nedre del använder däremot en e-bläcksskärm med stöd för aktiv penna, som endast konsumerar energi när den uppdateras.

På så sätt kan datorn extraknäcka som e-boksläsare med LCD-panelen avstängd, vilket markant förlänger batteritiden när du endast behöver läsa böcker eller dokument. Det går även att växla till ett virtuellt tangentbord med haptisk feedback när du behöver skriva text, eller ett anteckningsläge där du kan rita eller skriva och sedan importera dina handskrivna anteckningar till valfritt antecknings- eller ordbehandlingsprogram.

Öppna datorn genom att knacka

Yoga Book C930 har ett skal i metall som känns bra i händerna när vi bekantar oss med den på mässgolvet. En rolig finess Lenovo har implementerat låter dig även öppna skärmlocket automatiskt genom att knacka på det två gånger. Funktionen är inte extremt praktisk, men underlättar om du försöker öppna datorn med en hand.

Lansering sker i oktober, med ett riktpris på 1 000 dollar eller cirka 10 000 kronor för basmodellen. En mer påkostad modell med inbyggt LTE-model lanseras senare, men med ett ännu okänt pris.

Se till att inte missa något reportage från IFA 2018 genom att hålla koll här på NordicHardware, våran Youtube-kanal och även vår systersajt Surfa.se

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments