Länge har det ryktats om en miniversion av AMD:s senaste grafikarkitektur Vega och nu har tillverkaren Powecolor visat upp en RX Vega Nano-modell under event i München.

Redan i början av grafikarkitekturens livscykel på marknaden talades det om en miniversion av RX Vega 56 eller RX Vega 64. Många väntade ivrigt på att ett grafikkort likt AMD:s tidigare grafikkortsmodell R9 Nano. Dock har vi inte sett någon sådan modell som faktiskt hittat sin väg ut på marknaden, men nu kan det vara på väg.

Under eventet AMD höll i München i samband med lanseringen av andra generationens Ryzen-processorer visade Powercolor upp en ny grafikkortsmodell. Mer specifikt är det just ett RX Vega Nano.

Powercolors prototyp skiljer sin en del från det grafikkort som Chris Hook visade upp under Siggraph 2017. Powercolors grafikkort har ingen belyst Radeon-kub på kanten. Även fläkten är placerad längre till vänster på kylaren. Till skillnad från den prototyp som tidigare visats upp har Powercolors grafikkort en 8-pin och en 6-pin strömkontakt. Medans det grafikkort som visades upp under Siggraph 2017 hade en ensam 8-pin kontakt.

Powercolor delade inte med sig utav några specifikationer för deras RX Vega Nano. Även om modellen faktiskt kommer att hitta sin väg ut på butikshyllor eller förbli endast en prototyp är i skrivande stund oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments