Qualcomm började som en modemkretstillverkare och har idag växt till en maktfaktor inom den mobila marknaden med sina olika systemprocessorer och modem. På MWC visar företaget upp hur man med LTE Broadcast ska hjälpa teleoperatörer att klara hårt belastade 4G-nät.

De flesta har troligtvis varit med om tillfällen när de mobila datanäten blivit överbelastade, inte sällan händer detta vid stora sporthändelser där många tusentals människor samlas på samma ställe och försöker koppla upp sig mot nätet. Med Qualcomm LTE Broadcast ska detta inte behöva bli ett problem i framtiden, tekniken som inte kräver någon uppgradering av antenner utan bara specifika kretsar i sändare och mottagare ökar den effektiva bandbredden och möjliggör även högre datakvalitét.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
-Tjalve-
-Tjalve-
11 Årtal sedan

Det är ju precis som vanliga TCPIP Multicast?

this
11 Årtal sedan

Får hoppas att Tele 2 köper in det också 🙂

Neorth
11 Årtal sedan

Vänta lite här nu va. Detta är väl endast användbart för dom som vill åt just den informationen som operatören broadcastar? Om man t.ex. vill kolla sin mail under en fotbollsmatch skulle väl inte denna tekniken hjälpa? Gissar att dom allra flesta som är på en fotbollsmatch nöjer sig med den informationen dom får från arenan. Det enda jag kan tänka mig är att man kunde se repriser när storbildsskärmen visar annat..