Qualcomm visar sin första router med 802.11ax på MWC 2018

0

Lite i skuggan av 5G och nästa generations mobilnät får vi se mer av nästa generations wifi på MWC 2018, bland annat i form av den första färdiga referensroutern från Qualcomm.

Nästa stora standard inom lokala trådlösa nätverk heter 802.11ax, och nu ligger fokus i första hand på att utöka nätverkets totala kapacitet snarare än maxhastigheten för enstaka användare. Vi hälsar på hos Qualcomm som visar upp sin första färdiga referensrouter med stöd dels för 802.11ax och dels för 10Gbit ethernet.

Routern vi får se på plats har stöd för åtta kanaler på 5 GHz samt fyra kanaler på 2,4 GHz, via åtta antenner med MU-MIMO. Flera av dessa kanaler kan användas samtidigt, så en dator med 802.11ax-stöd och åtta egna antenner kan i teorin utnyttja den maximala bandbredden på närmare 5 gigabit per sekund (Gb/s). En ensam enhet med en antenn kan i sin tur nå cirka 350 Mb/s via 5 GHz-bandet.

Qualcomms referensrouter kommer inte säljas direkt under eget varumärke utan säljs till samarbetspartners som Netgear, TP-Link och andra tillverkare, som sedan kan paketera den i ett eget skal och med egen mjukvara. De första leveranserna till tillverkarna förväntas ske i andra kvartalet, för att sedan hitta ut i butik först under hösten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments