RunCore har nu lanserat en ny SSD-baserad lagringsenhet som med namnet Mini DOM är en ganska unik lösning. Mini DOM är marknadens första singel-chip SSD-lösning som i olika utförande kan erbjuda en lagringskapacitet på upp till 64GB i en storlek motsvarande din tumnagel.

RunCore har utvecklat tre olika modeller av sin Mini DOM SSD-enhet och alla förlitar sig på SATA 3,0 Gbps gränssnittet men med olika kontakter. En klassisk 22 pins SATA-kontakt likt dem vi ser på dagens 2,5-tums enheter är buffeln i familjen. RunCore levererar nämligen sin Mini DOM SSD även med en enklare 7 pins SATA DOM-kontakt i rakt eller vertikalt utförande. Dessa två enheter har med sin ensamma lagrings- och kontrollerkrets en yta inte mycket större än en vanlig tumnagel, eller motsvarande den SATA-port som används för att ansluta enheten.

RunCore siktar i första hand in sig på den krävande industrimarknaden och kommer med två olika specifikationer, den enda för konsumenter med ett temperaturspann på mellan 0℃ till 70℃ samt en industriklassad modell redo för temperaturer påmellan -40℃ till 85℃.

runcore_mini_dom_03

Lagringskapaciteten ligger på 2GB upp till 64GB och enheternas rSSD-lagringslösning har även en funktion för självförstörande av data, där en enkel knapptryckning ska kunna nollställa enheterna på viktig data som inte får komma i fel händer. Överföringshastigheterna ligger på upp till 113 MB/s vid läsning av data resp. 47 MB/s vid skrivning av data.

Minimala SSD-lösningar har många användningsområden och vi kan tänka oss ett flertal trevliga minisystem med RunCores nya Mini DOM SSD-enheter. Men med siktet inställt på militära system och integrerade lösningar är detta en kommersiell lösning vi nog får vänta på ett tag till.


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
n0pax
12 Årtal sedan

om den som tar hårddisken och vill ha informationen för fel syften inte trycker på knappen ^^ : )

Jacob Hugosson
12 Årtal sedan

Jag har en tendens att alltid råka komma emot fel saker, den där knappen är nog livsfarlig med mig i närheten… 😛

DjDiff
12 Årtal sedan

Himla synd att man inte kunde baka in en begränsad strömmatning i SATA-kontakten när de specade den. Hade varit händigt för de här implementationerna. En matning i nivå med USB (5V/500mA) hade ju varit najs, inte minst för eSATA.