Samsungs tredje generation av Galaxy Note kommer troligtvis att lanseras inom de närmaste månaderna och nya läckta prestandaresultat indikerar att vi får se minst en modell med Qualcomms kraftfulla Snapdragon 800 processor. Som väntat bjuder den 5,7 tum stora telefonen på imponerande prestanda.

Samsung Galaxy Note III ska enligt obekräftade rykten utrustas med en 5,7 tum stor skärm med 1 080 x 1 920 pixlars upplösning samt 3 gigabyte internminne. Även om Samsung ännu inte avslöjat några detaljer kring den tredje generationen av Note har det ryktats om två olika modeller, likt vid lanseringen av Galaxy S 4. Det är mycket möjligt att Samsung lanserar en modell med sin egen Exynos 5 Octa-processor men det verkar högst troligt att vi åtminstone får se en Qualcomm-baserad modell på vissa marknader.

galaxyperformance

Nya prestandatester i GFXBench 2.7 visar nämligen att Samsung SM-N900S kommer att utrustas med en fyrkärnig Snapdragon 800 processor med en klockfrekvens på upp till 2,3 gigahertz samt den riktigt potenta grafikdelen Adreno 330. Vi har redan tidigare fått se vad Snapdragon 800 kan erbjuda för prestanda och som den kraftfullaste systemprocessorn på ARM-marknaden är det sannerligen inget dåligt val av Samsung. I de tester som lagts upp på GFXBench ser vi också att Note III presterar flera gånger bättre än sin föregångare och ofta betydligt bättre än den redan kraftfulla Galaxy S 4 med dess Snapdragon 600 processor.

Galaxy Note III kommer troligtvis även att utrustas med en kamera på 13 megapixel samt Android 4.3. När telefonen verkligen lanseras är ännu oklart men det mesta pekar på ett tillkännagivande i samband med elektronikmässan IFA i Tyskland under början av September. Då bör vi även få bekräftat om Samsung väljer att lansera Note III med olika processorkretsar för olika marknader, något som blivit lite av en trend för den koreanska tillverkaren.

Källa: GFXBench


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments