Ännu en partnertillverkad grafikkortsmodell baserad på AMD Vega har nu fastnat på bild, denna gång RX Vega 64 Nitro från Sapphire.

Partnertillverkade grafikkort baserade på AMD:s senaste grafikarkitektur Vega har fortfarande inte hamnat på butikshyllorna. Dock har modeller från både Asus och XFX visats upp och nu har Sapphires Nitro-modell även poserat framför kameran.

Det är koreanska HWBattle som på något vis lyckats få tag på ett exemplar av Sapphires kommande modell.

Sapphires grafikkort är minst sagt rejält tilltaget. Kylanordningen tar upp tre expansionsplatser i chassit och är utrustad med två fläktar på 95 millimeter (mm) och en fläkt på 84 mm.
Runt de två fläktarna på 95 mm kan vi även se LED-belysning. Det finns även belysning på grafikkortets backplate och på Sapphire-loggan på sidan av kylaren. Det är oklart om belysningen är RGB eller om den endast komma med den blå färg som visas på på HWBattles bilder och video. Videon bär titeln Vega 56 men då sajten även publicerat tester där man skriver Vega 64 är det troligtvis fel titel på videoklippet.

Exemplaret sägs heller inte vara 100 procent färdigställt och representerar nödvändigtvis inte vad vi kommer att få se från Sapphire när det är dags för lansering. På grund av detta så var grafikkortets GPU och minne kvar på samma klockfrekvenser som de ligger på direkt ut från AMD. Men vi kan se att grafikkortet kommer att kräva hela tre stycken 8-pins kontakter för att drivas. Detta kan dock komma att ändras om Sapphire lyckas finjustera modellens hunger för ström innan lansering.

Testresultaten i bilden här under bör tas med en nypa salt. Då HWBattles exemplar inte är fabriksöverklockat, något som mycket väl kan komma till innan lansering. Vi kan ändå få en hum om hur Vega reagerar på ordentlig kylning jämfört med vad som fås med referenskylaren.

Sett till bildanslutningar så kan vi se två stycken DisplayPort och två stycken HDMI-anslutningar. Trots att grafikkortet kommer att ta upp tre expansionsplatser intern så tar I/O-plåten endast upp två platser och bildanslutningarna går alla att finna uppradade vid den översta platsen.

Tyvärr så finns det inga uppgifter om när Sapphire Radeon RX Vega 56 Nitro kan komma att lanseras, eller vad prislappen kan tänkas hamna på.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Thomaseron
6 Årtal sedan

Damn! 😀 😮 3st 8-pinskontakter.

GuuFi
6 Årtal sedan

Release 2019?…
Asus visade väl sitt customkort för 3-4 månader sen, recensionsexemplar gick ut väldigt tidigt men ingen butik har fått dem.
Undrar vad det är för NDA partners har skrivit på, ingen säger ju ett skit om vad som händer.
Komplett verkar styra hela svenska marknaden för AMD-kort, sitter på ett lager och är de enda som har bekräftade datum på större leveranser.
Kartell?
Ska tillverka några fler foliehattar.

6 Årtal sedan

Allså när kommer dom här versionera igentilgen?? börjar tröttna på detta..

Ska man skita i vega orka inte vänta längre ingen info någonstans om det.