Silverstone bygger vidare på sina innovativa lösningar och lanserar sitt kompakta lagringschassi DS380 som riktar sig åt lagrings och virtualiseringsentusiaster. Det riktar sig åt användare som vill ha en kompakt lagringslösning i hemmet med ett städat yttre.

Silvestone är glad för att experimentera med nya lösningar och har denna gången bestämt sig för att fokusera på lagring i litet format med deras senaste DS380. Silverstone har en ganska säregen design där många av deras chassin är konstruerade i svart stål och har en frontpanel i aluminium, DS380 är inget undantag.

Kompakta lagringslösningar är attraktiva i dagens läge där dessa kan stå för så otroligt många funktioner som personliga cloud-lösningar, nätverksbaserade lagringsenheter (NAS) och virtualiseringsservrar. Silverstone DS380 försöker rikta sig in mot den entusiastskaran. Chassit är kompakt och litet trots sina saftiga specifikationer och har plats till hela 8 stycken 3.5-tumshårddiskar och använder de små formfaktorerna Mini-ITX för moderkortet och SFX för nätaggregatet. Redan från fabrik följer det med tre stycken fläktar för att ta hand om kylningen och alla insug är täckta av externa dammfilter.

Silverstone_DS380_04

Specifikationer  
Formfaktor Mini-ITX, SFX
Fläktplatser 2 x 120 mm (inkluderade) sida
1 x 120 mm (inkluderad) bak
Optiska Enheter
Hårddiskplatser 8 x 3,5″
3 x 2,5″
Frontpanelsanslutningar 2 x USB 3.0
Ljud In/Ut
Expansionsplatser 2
Maxlängd på Grafikkort 297 mm
Maxhöjd på CPU-kylare 57 mm
Mått 285 mm x 211 mm x 360 mm (HxBxD)
Vikt 7 kg
Pris

DS380 riktar sig åt någon som vill ha en centraliserad lagringsdator i form av en NAS eller en virtualiseringsserver i ett kompakt format med plats för hela åtta stycken hårddiskar i 3.5-tumsformat. Med ett medföljande bakplan ger Silverstone dig lätta hot-swapmöjligheter för snabba byten av hårddiskar. DS380 är en mycket liten låda och vi ska genast ta en titt på hur Silverstone lyckats få in så mycket potential i ett såpass litet format.

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
dlq84
9 Årtal sedan

Jag antar att ni inte har testat att fylla den med diskar och ha lite load? Jag har själv haft detta chassi i några månader nu och jag är i det stora hela nöjd. Jag har en A10-7850K som jag kyler med sluten vattenkylning som blåser ut luft bakåt. Jag har de kvar de två originalfläktarna som blåser in luft från sidan Jag har 6 Seagate-diskar i varierande storlek och modell. Ett problem jag har är att om chassit inte står där det är någorlunda svalt, och jag har hög load på diskarna så blir temperaturen inne i chassit utan… Läs hela »

dlq84
9 Årtal sedan

[quote name=”Anders Nilsson”]Vi har kört det fullt med 8 stycken diskar, men har inte belastat alla sammtidigt i brist på komponentstöd. Men det är klart, så många diskar på samma ställe i ett varmt utrymme blir ett problem oavsett chassi egentligen. Hur kör du fläktarna inkopplade, direkt på bakplanet? Jag har en HP Proliant N36L hemma med 5 diskar och utbytt fläkt som får problem om jag ställer den i tajta utrymmen. Så även det systemet har jag fått gå ifrån.[/quote] Japp, jag har fläktarna inkopplade på bakplanet så de går på 100%. Jag tror att problemet är att buren… Läs hela »

michaeljackson123
michaeljackson123
9 Årtal sedan

Kör du Ceph? Men den använder ju sig av ett riktigt filsystem i botten, vanligtvis ext4. Vilket filsystem använder du med Ceph? Ext4? Men ext4 har ju ingen deep scrub. Så vad är det för filsystem du kör i botten på Ceph?