I slutet av förra veckan lämnade Intel sin årliga rapport som avslöjar att 32 stämningsansökningar mot företaget har lämnats in i kölvattnet av säkerhetshålen Spectre och Meltdown.

Intels start på 2018 har varit allt annat än lätt, företaget har gått igenom tuffa tider och fått motta mycket kritik efter att säkerhetshålen Spectre och Meltdown blev allmänt kända. Det är inte bara Intelprocessorer som drabbats av säkerhetshålen, men det blå laget har drabbats hårdare av dessa än konkurrenterna AMD och ARM.

I sin senaste rapport bekräftar Intel att det hittills har lämnats in 32 stämningsansökningar mot företaget på grund av säkerhetshålen och hur processortillverkaren har hanterat situationen.

30 av dessa stämningsansökningar kommer från företagets kunder som hävdar att man drabbats negativt att Intels handlingar eller brist på handlingar i samband med Spectre och Meltdown.

Resterande två stämningsansökningarna kommer från investerare som anser att Intel och flera högt uppsatta personer inom företaget brutit mot säkerhetslagar och gjort uttalanden om Intels interna kontroller och produkter som visat sig vara missledande eller felaktiga.

Intel har försökt att stävja problemen med Spectre och Meltdown genom mjukvaruuppdateringar, dessa har dock visat sig orsaka andra problem för användare. Vid skrivande stund har Intels Skylake-processorer tillgängliga uppdateringar som ska motverka problemen med säkerhetshålen. Uppdateringar för andra processorgenerationer som Haswell och Broadwell är dock fortfarande i teststadiet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jörgen Rehn
6 Årtal sedan

Skulle vara intressant att uppdatera processor testerna då uppdateringarna slöar ner de flesta av Intels processorer och att det är svårt att undvika att uppdatera för denna bugg då Windows fixar det på egen hand så fort du startar datorn.
Rent generellt så borde resultaten vara alltifrån 0 – 20% sämre än vad processor testerna visar beroende på arkitektur.
Det borde inte Intel få med sej gratis.