Siberia 350 är ett USB-anslutet headset från Steelseries, som kombinerar en välbeprövad design med stöd för Dolby Headphone:X 7.1.

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse, och det med ett nytt headset från Steelseries. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även detta headset finns representerat.

Steelseries Siberia 350

Steelseries Siberia-serie är har varit, och är fortfarande, otroligt populär på marknaden, med en väldigt unik design och komfort som har passat många. Fram tills Qpad släppte sitt QH-90 låg Siberia V2 bra till som en av de bekvämaste headset på marknaden. Detta håller än idag även om vissa modeller har sprungit om dessa.

Vi har testat både Siberia V2 och V3 tidigare, där 350 är en ny modell i ledet av konstant förbättring. Den här gången har man uppgraderat muffarna med minnesskum, volymkontroller på kabeln och lagt till Dolby Headphone:X 7.1.

Förpackningen är rätt sparsmakad med tillbehör, så pass sparsmakad att du inte får med något mer än själva headsetet.Steelseries_Siberia_350_01

Specifikationer
Typ Heltäckande, Stereo
Frekvensomfång 10 – 28 000 Hz
Frekvensomfång Mikrofon 50- 16 000 Hz
Storlek på Element 2 x 50 mm
Impedans
Känslighet 80 dB +/- 3dB
Känslighet Mikrofon – 42 dB +/- 3dB
Räckvidd Sladd 1,5 meter
Anslutning USB
Pris Product price

 

Det är svårt att ta miste på ett headset från Steelseries, Siberia 350 behåller samma unika konstruktion med det upphängda huvudbandet som sitter fast i en mekanism på vardera sida av kåporna som håller den spänd. Färgmässigt finns det nu lite uppgraderingar, såsom ett nytt mönster på insidan av kåporna, nya muffar och bättre implementerad belysning.

Det finns en dedikerad knapp för att stänga av mikrofonen på den vänstra kåpan som är mycket inituitiv, och man kan utan problem stänga av mikrofonen i stridens hetta utan att fumla. En liten LED-lampa hade gärna behövts här så att man kunde se vilken status mikrofonen har.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments