Idag testar vi två nya SSD enheter från Teamgroup. Båda dessa enheter är designade för den budgetmedvetna konsumenten. Den ena är i dagsläget den billigaste 128GB- modellen som går att köpa i Sverige. Men hur bra presterar de? 

I slutet av förra året så släppte vi Svenska SSD Guiden där vi testade över 45 SSD-enheter som fanns att köpa på svenska marknaden. Bland dessa så testade vi två stycken serier från taiwanesiska bolaget Team eller Teamgroup som de egentligen heter. Dessa enheter hade namnen Xtreem S3 och Xtreem S3 Pro och båda var baserade på Sandforce omåttligt populära kontroller SF2281. Vi fastnade inte riktigt för någon av enheterna då de var förhållandevis dyra och hade egentligen inte något extra som gjorde oss intresserade. Förutom det så hittade vi att medeklassenheten Xtreem S3 presterade betydligt sämre vid skrivning av slumpmässig data. Då detta gällde både 120GB och 240GB-modellerna av Xtreem S3 så antog vi att det var en medveten begränsning som man lagt in enhetens firmware. Varför vet vi inte, och vi fick aldrig något ordentligt svar från Teamgroup.

Idag ska vi ta en titt på två av företagets senaste enheter som nyligen lanserats i Sverige. Dessa heter Ultra L1 och Ultra L2. L1 är en nästan exakt kopia av Xtreem S3. Det vill säga en enhet baserad på Sandforce SF2281 och synrkona minnen. L2 däremot är en betydligt intressantare enhet som är tänkt att vara den absolut billigaste enheten som går att få tag i och i skrivande stund så är den det också. Frågan är ju om den håller prestandamässigt.

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
11 Årtal sedan

Gah! Fixa, bara första sidan som funkar!

Anton Karmehed
Admin
11 Årtal sedan

Det ska funka nu Tempel, kan behöva F5:a och gå in i artikeln igen. Ber om ursäkt för strulet.

Calathea
11 Årtal sedan

Wow snacka om lågvattenmärke på Ultra L2. En riktigt bra ssd behöver inte kosta mer än 2-300kr till, värt det i min mening.

-Tjalve-
-Tjalve-
11 Årtal sedan

[quote name=”Calathea”]Wow snacka om lågvattenmärke på Ultra L2. En riktigt bra ssd behöver inte kosta mer än 2-300kr till, värt det i min mening.[/quote]

Om ens det. V300 (som inte är supersnabb, men ändå OK) kostar ungefär 100kr mer.

drizzit
11 Årtal sedan

Alltid bra med konkurrens osv men jo L2an hade dom definitivt kunnat skippa ge ut….

Tack för ytterligare ett intressant test dock 🙂

-Tjalve-
-Tjalve-
11 Årtal sedan

[quote name=”drizzit”]Alltid bra med konkurrens osv men jo L2an hade dom definitivt kunnat skippa ge ut….

Tack för ytterligare ett intressant test dock :)[/quote]

Jag säger som Arne Hegerfors: Det kommer mera!

triDave
11 Årtal sedan

Skön sammanfattning av kortet 🙂