Rival 500 är steelseries första MMO-mus och erbjuder fler knappar än någon tidigare Rival-modell. Vi har en ny trådad MMO-favorit i Svenska Musguiden!

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.
Steelseries Rival 500
Anslutning USB-kabel – 2 m
Antal knappar 15
Sensor PMW3360
CPI Upp till 16 000 CPI
Polling rate Upp till 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M (L)
Dimensioner (L x B x H) 118 x 78 x 43 mm
Vikt 129 g
Mjukvara Steelseries Engine 3
Lägstapris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Steelseries Rival 500 följer samma formspråk som tidigare modeller i Rival-serien från tillverkaren men med inriktning på MMO-vilket givetvis innebär massvis med extra knappar.

Musen är dedikerad för högerhänta användare och lämpar sig väl för samtliga handstorlekar. Dock så blir användare med stora händer begränsade till klo- eller fingergrepp. Vid handstorlek small till medium så fungerar samtliga musgrepp bra.

steelseries_rival500_1

Hela musen har en mattsvart ytbehandling samt sidor av gummi för att ge maximalt grepp och Steelseries-logotypen samt scrollhjulet har en bakgrundsbelysning som stöder full RGB.

Tittar vi längs med musens vänstra sida hittar vi en massa godsaker som är nytt för en mus i Rival-serien, nämligen sex stycken tumknappar i en något annorlunda layout. Istället för att placera tumknapparna traditionellt i en rad eller kvadrat så har Steelseries valt att placera dem runt tummens naturliga viloposition, där de två understa knapparna även kan användas som ett tumstöd genom att låsa fast dem.

steelseries_rival500_3

Kikar vi på musens ovansida så ser vi utöver vanliga vänster- och högerklick fyra extra knappar samt ett gummerat scrollhjul med klick- och tiltfunktion något som verkar bli allt vanligare hos mer avancerade MMO-möss. Den högra sidan bjuder inte på några som helst funktioner annat än en gummiyta med mönster.

steelseries_rival500_5

 

Vänder vi Rival 500 på rygg så ser vi att tillverkaren har placerat sensorn något bakom centrum av musen samt att den har tre stora glidytor. Strax till höger om sensorn har vi själva låsknappen för de två nedersta tumknapparna och i bakkant av musen så finns den sedvanliga Rival-logotypen som kan bytas ut till egen 3D-printad version om så önskas.

USB-kabeln är av traditionell variant i normaltjock dimension som ansluter till centrum av fronten på musen och den är mycket lätt att forma kring vår övriga utrustning.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tellus82
7 Årtal sedan

Bra recension, vart ett köp för min del och jag vart jäkligt nöjd. Erat omdöme stämmer väldigt bra på denna mus i mitt tycke.