Thermaltake fortsätter sin satsning på tillbehör för datorspelare med ett nytt tangentbord under sitt Tt Esports-varumärke. Den nya modellen går under namnet Poseidon och riktar sig mot mellanklassen av mekaniska tangentbord med Cherry MX Blue-brytare.

Vi har tidigare klämt på Thermaltakes mekaniska tangentbord Meka G-unit, en bjässe till tangentbord med svarta Cherry-brytare som riktade sig mot premiumsegmentet av datorspelare och som vi gav vår Rekommenderar-utmärkelse för sitt smidiga upplägg, sin utbytbara kabel och andra finesser.

Den nya modellen, Poseidon, riktar sig något lägre i prisklass. Här finns inga dedikerade makrotangneter och inte heller några svarta Cherry-brytare. Istället används en något mer generisk design, inte helt olik den som används hos flera modeller från Ducky och Zowie.

8361_06_tt_esports_launches_the_poseidon_illuminated_mechanical_keyboard

Poseidon har individuellt bakgrundsbelysta tangenter som kan justeras i fyra steg samt blå Cherry-brytare, vilket tillsammans med den mer stilrena designen än Meka-serien antyder att Thermaltake riktar sig mot användare som använder tangentbordet mer för skrift och inte endast för spel.

Modellen marknadsförs dock fortfarande som ett speltangentbord och har diverse funktioner för ändamålet. Det finns inget stöd för full N-key rollover, men Thermaltake utlovar ett stöd för 6-8 tangenter utan ghosting. Mediatangenter finns i kombination med en funktionsknapp och en annan funktionstangent låter användaren deaktivera Windows-tangenten under spelsessioner.

Thermaltake Tt Esports lanseras nu under augusti månad med en rekommenderad prislapp på 79,99 dollar, vilket kan komma att motsvara omkring 600-800 kronor inklusive moms i Sverige.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Calathea
10 Årtal sedan

Äntligen ett lite billigare tangentbord med blåa brytare och bakgrundsbelysning.