Som utlovat har vi nu fått se mer av Asus glasbeklädda Ultrabook som tidigare gick under namnet Zenbook Inifinity och som numera kallas UX301. Den glasmonter som stod mellan oss och datorn senast är borta, och vi har nu själva fått klämma lite på Asus ögonsten.

Zenbook UX301 är en Ultrabook-modell som Asus hissar högt, och man skyltar med både prestanda och design. Likt exempelvis Acer Aspire S7 har Asus använt sig av Gorilla Glass från Corning för att skydda datorns lock från repor, något som ska göra datorn betydligt tåligare än armadan av aluminiumklädda datorer ur Zenbook-serien, men som även ger locket lite mer “flex” än vad vi är vana vid.

Inuti UX301 sitter en fjärde generationens Intel Core i7-processor, det vill säga ur Haswell-familjen, tillsammans med Intels Iris-grafik som ska ge en knuff i grafikprestanda från tidigare upplagor av Ultrabooks. Man planerar även att lansera en version av UX301 med kraftfullare diskret grafik från Nvidia i form av GT730M. I övrigt är datorn utrustad med trådlöst 802.11ac-nätverk, Bluetooth 3.0, NFC och såklart paradnumret – en 13,3 tums pekskärm med 2 560 x 1 440 pixlar.

Det finns ännu inget spikat pris för UX301 men räkna med att den lägger sig i det övre segmentet av Asus datorer, med ytterligare en slant för modellen med Nvidia-grafik. Det ska även bli intressant att se vad Asus kan klämma ut för batteritid ur sin flaggskeppsdator.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments