Efter att tidigare ha fått en förhandstitt på Carbine 330R så traskar vi vidare till den betydligt bredare modellen Carbide Air 540. Här satsar Corsair på mycket utrymme och gott luftflöde genom att dela upp chassit i två olika utrymmen för olika komponenttyper.

Vi har övergripande beskrivit Air 540 i en tidigare nyhet då det blev utannonserat av Corsair på Computex. Vi fick även möjligheten att vrida och vända på ett exemplar på plats, vilket vi givetvis inte tackar nej till. Prestanda och kylning står högst på agendan och det finns onekligen en hel del möjligheter med det nya chassit.

Modellen är omkring dubbelt så bred som ett ordinarie tower-chassi i och med dess tudelade design. Moderkortsplåten löper längs med mitten av chassit och delar av den högra och vänstra sidan. På vänstersidan monteras sedan moderkort med grafikkort eller andra expansionskort samt upp till två 3,5-tumsplatser med hotswap, vilket lämnar gott om utrymme för ett ordentligt luftflöde.

IMG_4565

Det finns plats för tre 120-millimetersfläktar eller fvå 140-millimetersfläktar i fronten, två 120- eller 140-millimetersfläktar i taket och ytterligare en 120- eller 140-millimetersfläkt i bak. Den högra sidan hyser övriga fyra hårddiskplatser, två vertikala 5,25-tumsplatser och plats för ett fullstort ATX-nätaggregat. Inte helt överraskande finns här allt utrymme för kabeldragning man möjligen kan önska sig.

IMG_4559

Genom att ge mycket utrymme för luftflöde och ha fläktarna nära komponenterna hävdar Corsair att Air 540 har bäst luftkylning på marknaden, ett påstående vi inte kan bekräfta eller avfärda utan ett grundligt test. Chassit är på väg ut i butik med prislappen 139,99 dollar vilket kan komma att bli strax över tusenlappen i Sverige.

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments