Video: Uppdatering om inbrott, ersättningsprodukter och säkerhet

Webhallen har skickat kärlekspaket till testlabbet

6

Det har gått en dryg vecka sedan inbrottet i redaktionens testlabb och idag anlände de första ersättningsprodukterna samtidigt som det vankas ny säkerhetsutrustning.

Inbrottet i NordicHardwares testlabb har satt sina spår men redaktionen jobbar febrilt vidare och återställningen samt upprustningen är i full gång. Under måndagen anlände de första ersättningsprodukterna från datorbutiken Webhallen som skickat vad vi skulle kalla ett kärlekspaket till testlabbet. Två av testlabbets mest saknade referensprocessorer är nu åter på plats och i samband med detta pratar vi även mer om utvecklingen sedan inbrottet.

Bland annat det faktum att det i skrivande stund fortfarande inte finns några nya spår efter de stulna produkterna samt hur oskyldiga individer riskerar att komma i kläm i jakten på de skyldiga förövarna.

Kom gärna med tips till NordicHardware om du ser annonser på produkter som känns relaterade till inbrottet men gör det direkt till redaktionen och inte i offentliga forum.

Inbrott i NordicHardwares testlabb – Officiellt uttalande och video

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
pege63
6 Årtal sedan

Skaffa några typ låsbara vapenskåp, kassaskåp av nått slag och lås in det.
Och lägg aldrig ut bilder ifrån testcentret

Anton Karmehed
Admin
6 Årtal sedan
Reply to  pege63

Det finns säkra lösningar och sedan finns det extra säkra lösningar. Du har helt klart en poäng Pege63. Det där hade varit en av de absolut säkraste. Jag hoppas att vi kan hitta ett mellanting där vi ändå kan få visa upp lite vad vi gör för våra läsare men samtidigt hålla det säkert. Känns så jäkla tråkigt om man ska behöva gå helt inkognito bara för att det finns idioter där ute. 🙁

fredrik
6 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Jag hoppas ni lyckas fortsätta och med bra resultat som tidigare. trots detta. det är massor av folk som står bakom er och vill att ni ska ha så bra förutsättningar som möjligt. lycka till !

Anton Karmehed
Admin
6 Årtal sedan
Reply to  fredrik

Stort tack Xelf, det är ditt och andras stöd som gjort att vi orkar köra vidare. Det värmer verkligen! 🙂

6 Årtal sedan

Hur är det med så kallad DNA märkning? Sånt är ju rätt billigt att göra. Tycker jag vore bra om ni började med! Jag skulle även rekommendera att ni installerade nått säkerhetssystem som innebär att rummet blir rökfyllt så att tjuvarna inte kan se några prylar vid inbrott om systemet blivit triggat. Svårare att välja ut vad man ska ta då. Hoppas verkligen ni slipper detta i framtiden och att ni lyckas haffa de som gjorde det!

Anton Karmehed
Admin
6 Årtal sedan
Reply to  Joakim Ågren

Det är en bra tanke Joakim, tyvärr är det samtidigt många produkter som bara är inne och vänder i testlabbet. Exempelvis grafikkort som nu blev stulna men som bara var på besök och alltså hade varit svåra att DNA-märka som “våra”. Men det är en intressant lösning.
I form av säkerhetssystem vill jag inte avslöja för mycket men vi har många alternativ som vi diskuterat och rökmaskin är en av dem. 🙂
Tack för bra tips och stödet, det är guld värt! 🙂